Ove godine neće biti zaprašivanja komaraca u Požeštini

Zaprašivanje komaraca-ilustracija
(FOTO: Wikimedia Commons)

12.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3157

Na upite naših čitatelja o zaprašivanju požeškog područja protiv komaraca, iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Grada Požege doznajemo kako ove godine u našem kraju zaprašivanja vjerojatno neće biti, a sve ovisi o daljnjem razvoju situacije na terenu.

- Zaprašivanje se ne provodi u cijeloj zemlji, nego na područjima koja su obično kritična, kao što su Osijek, Slavonski Brod i Zagreb. Kod nas zasad nema potrebe, a vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija. O tome više znaju u Zavodu za javno zdravstvo - rekao nam je Darko Puljašić, dogradonačelnik Požege.

- Mi možemo preporučiti i savjetovati, ali odluku o zaprašivanju donose jedinice lokalne samouprave - rekao nam je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. On nam je potvrdio da na području naše županije zasad nema potrebe za zaprašivanjem, a lani je bila specifična situacija zbog poplava.


Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić nam je odgovorila da Grad Pleternica ne planira ove godine izdvojiti iz proračuna novac za tu svrhu, a prošle godine su proveli zaprašivanje nakon poplava.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI