U dvorište im se slijevaju fekalije: ¨Ako se ne riješe oborinske vode, bit će problema i ubuduće¨

Ivana Gundulića
(FOTO: Lidija Galić)

05.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6501

"U dvorišta nam se slijevaju fekalije. Vatrogasci su oprali blato s ulica, voda se povukla, no nama je oko kuća ostao nered", požalili su nam se stanari Gundulićeve i Zagrebačke ulice nakon nevremena koje je zadesilo Požeštinu u četvrtak poslijepodne. Za sve krive "Tekiju".

Mile Beslić, voditelj Razvojno-tehnološkog sektora u "Tekiji" d.o.o. kaže da je riječ o višegodišnjem problemu koji i nije tako jednostavno riješiti.

- U Gundulićevoj se ulici stalno neplanski gradi. Oborinske vode na tom brdu nisu riješene kako treba te se sve kod velikih pljuskova slijeva u kanalizaciju koja toliku količinu vode ne može prihvatiti. Sve se potom slijeva ljudima u Zagrebačku ulicu. U suradnji s Gradom to bi se trebalo planski rješavati. U tom se dijelu grada i dalje planira nova gradnja prema Ulici Marina Držića i mi stalno upozoravamo na taj problem. Događa se to da oborinske vode ulaze u kanalizacijske cijevi i "Tekija" ispada kriva, a zapravo tamo uopće nije projektirana kanalizacija za prihvat oborinskih voda. Ne mogu se oborinske vode spajati u kanalizaciju - pojašnjava Beslić.


Ističe da će, u slučaju jakih pljuskova, stanovnici Gundulićeve i Zagrebačke ulice, nažalost imati isti problem i ubuduće.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI