Jaroš pobijedio na Karasovom brijegu: ¨U prednosti sam, ali ništa još nije gotovo¨

Matej Jaroš (na postolju u sredini)
(FOTO: M. Jaroš/Facebook)

05.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4999

Požeški motocrosser Matej Jaroš jučer je osvojio prvo mjesto u najjačoj Open kategoriji u utrci na stazi "Karasov brijeg" u Kozarevcu. U dvije vožnje bio je ukupno bolji od domaćeg Hrvoja Karasa i Marka Leljaka, tako da je Jaroš u ukupnom poretku Prvenstva RH sada povećao prednost na vrhu.

- Prvu vožnju sam počeo loše, zapravo najslabije dosad na ovom prvenstvu. Dok sam se probio naprijed da dođem do trećeg mjesta, njih dvojica su već otišli nekoliko stotina metara. Tako da sam praktički pustio prvu vožnju, odvezao lagano, čuvao snagu i završio treći. U drugoj vožnji sam puno bolje krenuo, bio sam treći u startu. Leljak je ispred mene pao u zavoju u jednoj nizbrdici u drugom krugu, ja sam nastavio loviti Karasa. Lovili smo se do dva kruga prije kraja, Karas je bolje iskoristio gužvu i obišao me. Nakon par stotina metara napravio je jednu pogrešku i pustio me da prođem unutra, ja sam prošao i do kraja pobijedio - ispričao nam je Matej Jaroš.

- Ukupno gledano, nije baš bilo bajno, ali dobro je prošlo. Leljak je bio u naletu, dobro je vozio, međutim imao je peh i pao. Ja sam sad u prednosti u ukupnom poretku prvenstva 5 bodova ispred njega, međutim to nije ništa jer još su 4 utrke do kraja. I Karas je još u igri, nije još ništa gotovo - rekao nam je Jaroš.


Među ostalim predstavnicima kluba Požega Promet, Antonio Blažeković bio je prvi u klasi M50, a Enola Šalu je bila druga u istoj kategoriji. Među juniorima požeški je klub osvojio drugo mjesto.


U klasi Open nastupili su osim Jaroša još Mihael Pandžić, koji je bio sedmi, i Filip Panđić koji je osvojio osmo mjesto. Klub je u ekipnom poretku bio prvi među seniorima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI