Dan muzeja u Požegi ove godine na čak tri lokacije

Najava za Dan muzeja
(FOTO: Pozega.hr)

12.05.2015. | Pozega.hr/M.N.
Pregleda: 3234

Muzeji za održivo društvo – moto je ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja u ponedjeljak, 18. svibnja, za koji je Gradski muzej pripremio raznovrstan, zanimljiv i bogat program na tri lokacije. Kao jednu od najava za ovaj program - Provedite se s nama Dan muzeja - na poziv ravnateljice Maje Žebčević Matić danas su ispisali novinari, kao dio nesvakidašnje konferencije za novinare, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

Osim u muzeju program će se održavati na Starom Gradu i u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Središnja tema je arheološko nalazište Alilovci, o čemu će predavanje održati voditeljica arheoloških istraživanja dr.sc. Janja Mavrović Mokos pod nazivom Alilovci, život prije 3700 godina. Na istu temu bit će otvorena izložba na kojoj će se predstaviti po prvi put rezultati istraživanja, stambeni objekti iz razdoblja srednjega brončanog doba i pokretni nalazi, keramičke posude i glineni predmeti koji pripadaju prvoj fazi belegiške kulture. Tijekom istraživanja pronađen jedan od najstarijih nalaza jantara na ovim prostorima i govori o velikom komunikacijskom značaju Požeške kotline u trgovini i razmjeni dobara tog razdoblja.

U liku Zlate Kolarić Kišur, poznate požeške spisateljice, autorice romana Moja Zlatna dolina, održat će se jedinstveno vodstvo kroz stalni postav Gradskog muzeja Požega. Ova praksa će biti ponuđena kao posebni kulturni proizvod turističkim agencijama i školama. Posebno zanimljivo bit će na Starom gradu, gdje će se održavati posebni programi: Volimo muzej / Poticaj osnivanju Kluba muzejskih prijatelja – KMP-a, Igrokaz "Predstavljamo rudinske glave", Počnimo s pričom o pivu! i Gdje je to pivo?! itd.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI