Izgorio krov, vatrogasci spasili ostatak kuće (foto, video)

Požar na obiteljskoj kući na Tekiji
(FOTO: Aleksandar Grlić)

10.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12763

Nedjeljno jutro za stanovnike požeškog gradskog naselja Tekija sve je samo ne mirno. Na obiteljskoj kući na križanju Ulice Josipa Jurja Strossmayera i Aninog puta izbio je požar jutros oko 7 sati. Na terenu su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, policija i djelatnici HEP-a. Otvoreni plamen je već progutao veći dio krovišta, a s kuće padaju crjepovi i goruća građa. Uzrok požara je zasad nepoznat.



- Oko 7 sati spremala sam krenuti u crkvu. Vidio se dim. Prvo sam mislila da pale travu, ali čuo se i prasak. O, muko moja - rekla nam je jedna od susjeda koja je uznemireno gledala kako gori kuća u njezinom susjedstvu. Oči ostatka stanovnika požeškog naselja Tekija su također uprte u opožarenu kuću i vatrogasce koji daju sve od sebe da umanje štetu.







Dodano u 9:55

- Sve je pod kontrolom. Vatrogasci sada samo saniraju, provjeravaju da nije negdje ostalo nešto, ali požar je pod kontrolom. Izgorjelo je samo nekakvih 70 od 80 posto krovišta, uspjeli smo spasiti ostatak kuće. Dogodila se i nekakva eksplozija, ali požar smo brzo riješili, samo ovaj dio "dogasivanja" traje dulje. Uzrok požara će morati još utvrditi policija. Još ne znamo je li krenulo od struje ili nečega drugog, ne bih nagađao. Požar je gasilo 12 vatrogasaca, uglavnom iz Javne vatrogasne postrojbe i jedan član DVD-a Požega - izjavio nam je Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Grada Požege.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI