Sjećanje na djetinjstvo nosi u srcu pa ga je prenio u svoje dvorište (foto)

Dragan Ravlić
(FOTO: Klementina Malčić)

05.05.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 10251

Ljubav za rodnim krajem je prevelika da bi zavičaj bio zaboravljen. Dragan Ravlić, koji danas živi u Pleternici, odlučio je napraviti maketu svog rodnog sela Kuljenovaca kod Dervente (BiH) u svome dvorištu.

- U mom selu nije bio asfaltiran put, nije bilo ni vlaka, a ja sam želio da bude. Stoga sam si tu želju ispunio u svom dvorištu - kazao nam je Ravlić. Njegov je rad vrlo osobit jer zahtijeva dosta truda, znanja i vještine.




U početku je koristio običan kamen iz Orljave, a kasnije kvalitetan kamen iz Trogira. Zanimljivo je da je sagradio i seosku crkvu te obližnje kuće pored kojih teče potok koje ističe kamenje napravljeno od stakla. Pored sela se nalazi malo jezero s 20-ak zlatnih ribica i ukrasnih lopoča različitih boja.


- Moraš to voljeti da bi to radio. Bit će tu još mnogo toga, samo mi nedostaje vremena zbog posla, inače sam profesionalni vozač kamiona.





Posao i nedostatak vremena ne predstavljaju mu prepreku da napravi što voli jer, kako kaže, ponekad ostaje budan raditi i do sitnih jutarnjih sati.

Na pitanje što su mu rekli prijatelji i susjedi, odgovorio je: - Svima se sviđa moj rad, ljudi ponekad zastanu i fotografiraju.





Pri izradi makete sela pomogli su mu sinovi Ivo i Marinko te supruga Gordana koja održava cvijeće u "malom selu".

- Ne bi bilo toliko lijepo da nije moga cvijeća - kaže Gordana s osmijehom.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI