Mario se priprema za veliki pothvat: Biciklom će prijeći od Dubrovnika do Azerbajdžana

Mario Gašparović
(FOTO: Iz priv. kol. M. Gašparovića)

04.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4706

"Družimo se sada i idemo prema Dubrovniku odakle krećemo. Ovo mi je najveći biciklistički pothvat do sada. Zasad je sve prošlo u redu na pripremama, mislim da će sve biti dobro. Kreće nas 10, troje ide do Ohrida, dvoje do Istanbula i petero nas nastavlja do Bakua u Azerbajdžanu", kaže nam Mario Gašparović, Požežanin sa zagrebačkom adresom koji će sutra ujutro krenuti biciklom od Dubrovnika do Istanbula, a njegova ekipa iz Biciklističkog kluba Pedalinac nastavlja sve do Bakua u Azerbajdžanu. U 45 dana planiraju prijeći 4.000 kilometara i proći kroz devet zemalja da bi stigli na 1. Europske igre. Ovo im nije prvi takav pothvat, ali Mariju je svakako najduži dosad.

- Ja idem do Istanbula, rado bih išao i dalje, ali nemam vremena, ograničava me godišnji odmor. Putovanje traje 45 dana i to je predugo, ja ću na biciklu provesti 14 dana i prijeći 1.600 kilometara. Usput ćemo imati malo vremena za druženje i upoznavanje kultura kroz koje budemo prolazili.




- Osnovna ideja je olimpizam i putovanje. Cilj je doći na prve Europske igre u Bakuu. Inače je ova ekipa išla biciklima na Olimpijske igre u London i Peking, na zimske olimpijske igre u Soči i sad idemo u Baku. Sutra ujutro u 10 sati je smotra u Dubrovniku. Idemo preko Albanije, Makedonije, Grčke, Turske, Gruzije i Azerbajdžana. Obitelji i prijatelji su nam velika podrška. Bolje da ne govorim sve komentare. Iznenadili su se pomalo što sam se odlučio na ovaj pothvat. Dosad mi ja najveći pothvat sličan ovome bila vožnja od Passaua do Beča uz obalu Dunava i od Zagreba do Biograda - rekao nam je Mario.


Mario Gašparović je rođeni Požežanin koji živi 25 godina u Zagrebu, po struci je ekonomist koji radi u informatičkoj tvrtki, ali veze s Požegom nije nikad zaboravio.

- Veza s Požegom su mi obitelj i prijatelji. Svi glavni prijatelji znaju, ali sad će znati i ostali. Naš put možete pratiti i na Facebook stranici Pedalinca. Biti će i fotografija, pisat ćemo putopis, bilježiti sve svoje dogodovštine s puta. U svakom slučaju, pozdrav svima u Požegi - pozdravlja na kraju Mario.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI