Mile Beslić pobijedio na fišijadi u Osijeku: Ovo je njegov recept za dobar fiš

Mile Beslić (s peharom) na osječkoj fišijadi
(FOTO: Iz priv. kol. M. Beslića)

20.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4732

Na 12. po redu sajmu lova, ribolova i turizma SALORI u Osijeku proteklog je vikenda održana i druga Fišijada Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

Sudjelovalo je 26 fiš majstora, a našu županiju predstavljali su Mile Beslić, Dragutin Blažičević te Branko i Tomislav Milković. Po ocjeni stručnog žirija najviše bodova i 1. mjesto osvojio je Mile Beslić, član ŠRD "Šaran" iz Požege.

- Osvojio sam već prvo mjesto na požeškoj Fišijadi, u Požegi je bilo više natjecatelja, ali u Osijeku su bili predstavnici sportskih ribolovnih društava, dakle ljudi koji stvarno znaju kuhati fiš - rekao nam je Mile Beslić.


Na pitanje koji je njegov recept za najbolji fiš, Beslić odgovara kako je uz same sastojke jako bitan i način pripreme.


- Dobar domaći luk, dobra paprika i, naravno, sam postupak kuhanja. Koristio sam više vrsta luka, i to domaći luk te tri vrste paprike iz baranjskog sela Lug i jednu vrstu iz Bezdana. To je jako jednostavno opisati, ali ipak, kad se radi, nije baš tako jednostavno kao što zvuči. Od malo namirnica treba napraviti dobar riblji paprikaš - ustvrdio je Beslić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI