20.04.2015.
Mario Nakić
Pregleda: 4732
Mile Beslić (s peharom) na osječkoj fišijadi
(FOTO: Iz priv. kol. M. Beslića)
Na 12. po redu sajmu lova, ribolova i turizma SALORI u Osijeku proteklog je vikenda održana i druga Fišijada Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.
Sudjelovalo je 26 fiš majstora, a našu županiju predstavljali su Mile Beslić, Dragutin Blažičević te Branko i Tomislav Milković. Po ocjeni stručnog žirija najviše bodova i 1. mjesto osvojio je Mile Beslić, član ŠRD "Šaran" iz Požege.
- Osvojio sam već prvo mjesto na požeškoj Fišijadi, u Požegi je bilo više natjecatelja, ali u Osijeku su bili predstavnici sportskih ribolovnih društava, dakle ljudi koji stvarno znaju kuhati fiš - rekao nam je Mile Beslić.
Na pitanje koji je njegov recept za najbolji fiš, Beslić odgovara kako je uz same sastojke jako bitan i način pripreme.
- Dobar domaći luk, dobra paprika i, naravno, sam postupak kuhanja. Koristio sam više vrsta luka, i to domaći luk te tri vrste paprike iz baranjskog sela Lug i jednu vrstu iz Bezdana. To je jako jednostavno opisati, ali ipak, kad se radi, nije baš tako jednostavno kao što zvuči. Od malo namirnica treba napraviti dobar riblji paprikaš - ustvrdio je Beslić.