Ovako zaustavlja policija u Požeštini: ¨Sakrio se iza bandere, ne nosi reflektirajući prsluk...¨

Policija kontrolira promet u Ruševu
(FOTO: Facebook)

15.04.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 23205

Na Facebook stranici "Policijska stajališta Požega" jučer je objavljena fotografija snimljena u Ruševu u općini Čaglin. Na njoj dvojica policijskih službenika kontroliraju promet iz "sačekuše". U komentaru ispod fotografije administrator stranice je optužio policiju da se ne pridržava zakona: "Pogledajte kako se sakrio iza bandere + ne nosi reflektirajući prsluk kako bi ga se moglo uočiti + sakriveno policijsko vozilo".

Pozvali su se i na "zakon", zapravo na Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika u obavljanju poslova nadzora i upravljanja prometom na cestama, u kojem, između ostalog, stoji: "Za vrijeme nadzora i upravljanja prometom na cestama, kao i obavljanja očevida prometnih nesreća, policijski službenici obavezno nose reflektirajući prsluk s otisnutim natpisom »POLICIJA«, osim u slučaju kada se nalaze u vozilu koje je u pokretu i policijskih službenika motociklista kada nose propisano motociklističko odijelo".

Upit o ovom slučaju poslali smo Policijskoj upravi požeško-slavonskoj. Odgovor ćemo objaviti kad ga primimo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI