¨Pozivam mlade ljude da ostanu ovdje i da zajednički pokrenemo gospodarstvo¨

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

14.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6006

"Pozivam sve mlade ljude koji jesu ili završavaju svoja školovanja da ne razmišljaju o odlasku iz Hrvatske i naše županije nego da svoja znanja zajednički stavimo u funkciju gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta", poručio je s današnje svečane sjednice u povodu Dana Požeško-slavonske županije župan Alojz Tomašević. Ističe kako je očekivao da će ova godina biti lakša nego prošla, no ipak nije tako.

- Nažalost, svi nameti, odluke i uredbe Vlade RH ovoj županiji donose nove probleme, a to je gubitak od gotovo tri milijuna kuna. Bez obzira na to, danas je dan kada slavimo 805. rođendan Županije i ne želim govoriti o problemima nego o budućnosti. Ta budućnost u ovoj županiji mora biti prisutna kao budućnost pozitivnog razmišljanja, ali i budućnost kada ćemo privlačiti sredstva za naše projekte – rekao je župan Alojz Tomašević.







Dodao je da Županija u ovom trenutku ima pripremljene projekte u vrijednosti šest milijardi kuna.

- Svakako treba spomenuti aglomeracije, cestovne pravce i strategije za koje očekujem da se u ovoj godini pokrenu. Nećemo stati jer želimo izgraditi brane na rijeci Orljavi, akumulacije, izlazak na autocestu te otvoriti gospodarske zone i pomoći našim gospodarstvenicima da otvore nova radna mjesta – zaključio je župan.

Ovogodišnjim su laureatima uručene nagrade, a ove su godine to APP, Matica umirovljenika Pakrac-Lipik te dr. Tomislav Sablek, dobitnik nagrade za životno djelo.







FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI