Neferović: Gorući problem požeškog turizma je nedostatak smještaja

Pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković i gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

30.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5443

Gotovo dva milijuna kuna bit će uloženo u adaptaciju buduće Požeške kuće. Riječ je o objektu uz samu gradsku kuću na Trgu Sv. Trojstva gdje je trenutačno Gradski podrum te prostori Aurea festa. U tijeku je prva faza radova vrijedna oko 660 tisuća kuna od kojih je 500 tisuća osiguralo Ministarstvo turizma, a ostatak Grad Požega. U naredna će dva mjeseca biti izmijenjeno krovište, stolarija i fasada.



Požešku je kuću danas obišao Davor Ižaković, pomoćnik ministra turizma.


- Riječ je o zajedničkom projektu Grada Požege i Ministarstva turizma, odnosno Fonda za turizam. Prepoznali smo kvalitetu projekta koji će predstavljati novu atrakciju ne samo za Požegu, nego i za cijelu županiju. Kad smo zajednički razvijali ovu ideju došli smo do sadašnjeg rješenja da se posjetiteljima i turistima u Požeškoj kući prezentira najbolje od onoga što Požega ima te bogata kulturna i tradicijska povijest ovog kraja – rekao je Ižaković.


Dodaje je da Ministarstvo turizma podupire sve dobre projekte,a među njima je i Kuća graševine s kutjevačkog područja.

- Svaka regija, odnosno jedinica lokalne samouprave, sama mora odrediti gdje na tržištu želi tražiti svoju šansu. U Požegi su kultura, a u Kutjevu vinarstvo razvojni aduti na kojima trebate graditi turističku budućnost- zaključio je.



Gradonačelnik Vedran Neferović dodao je da uređenjem Požeške kuće turizam u Požegi dobiva novu dimenziju, no još uvijek ostaje za riješiti gorući problem, a to je nedostatak smještajnih kapaciteta.

- Već danas imamo razgovore vezane za to jer postoji privatni investitor zainteresiran za izgradnju hotela u Požegi. Tražimo rješenja jer bez smještajnih kapaciteta nema ni ozbiljnog turizma. Svjesni smo da postojeći kapaciteti, bilo da je riječ o OPG-ima ili privatnom smještaju, nisu dovoljni – dodao je gradonačelnik te kao slijedeći projekt koji se planira realizirati u suradnji s Ministarstvom turizma najavio Thallerov hram.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI