Narcisi brzo planuli: ¨Pomažemo ženama da brinu o svome zdravlju¨

Manuela Ferić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

28.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5826

"Odlučila sam podržati ovu akciju jer ima puno oboljelih žena. Sve je manje financijskih sredstava da bi se mogle liječiti. Ova udruga radi ne samo na financijskoj već i na psihološkoj pomoći ženama koje su oboljele od raka. Nisam imala takav slučaj u obitelji, ali sam bila vrlo blizu toga. Srećom toga se nismo dotakli. To je nešto što se može svakome dogoditi. Bitno je da se žene brinu o svojem zdravlju, da se kontroliraju, educiraju i da nastoje zdravo živjeti", rekla nam je Požežanka Manuela Ferić koja je odlučila podržati humanitarnu akciju "Dan narcisa" kupnjom lijepih narcisa koji će nekome pomoći, a njoj uljepšati dom.



Akciju su organizirali Zavod za javno zdravstvo, županijska podružnica Lige protiv raka i Klub žena operiranih na dojci Požega.


Građani su na dva štanda u Požegi i jednom u Pleternici toliko brzo kupovali cvijeće da se činilo da ga neće biti dovoljno. Prilozi su bili dobrovoljni tako da je netko za vezicu darovao pet, a netko i nekoliko desetaka kuna.


Mnogi su donosili i vlastite narcise pa je u jednom trenutku bilo više cvijeća nego na početku akcije. Požega i Pleternica su se danas dobro zažutile ovom humanitarnom akcijom čiji je cilj prikupljanje novca za organizirani prijevoz žena iz udaljenih dijelova županije na preventivne preglede protiv raka dojke.





- Ove godine su narcisi isključivo donacija. Žene iz kluba liječenih i operiranih na dojci i članovi Lige protiv raka su ih donirali iz svojih vrtova. Uz to narcise su prikupljali i učenici osnovnih škola u Požegi. Jučer smo ih mogli vidjeti u gradu s cvjetićima što je bio baš zgodno - izjavila je Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo.



- Ideja Dana narcisa i Dana mimoza, a ove godine ćemo imati i prvi Dan irisa, je prikupiti sredstva kako bi se pomoglo ranom otkrivanju raka dojke kod nas u županiji. Zadnjih godina je riječ o prijevozu žena na preventivne mamografije s područja Čaglina, a od ove godine širimo taj projekt na okolicu Pakraca. Iza toga ćemo ga proširiti i na okolicu Pleternice i Brestovca jer su studenti šeste godine medicine na terenu uspjeli detektirati kako tamo isto puno žena navodi da imaju problem organizacije prijevoza - dodala je Jasmina Kovačević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI