Požeški gimnazijalci uspješni na još jednom natjecanju

Požeški gimnazijalci na natjecanju u Virovitici
(FOTO: Gimpoz.hr)

26.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13924

Matematičari Gimnazije Požega nižu toliko uspjeha na raznim natjecanjima da će im uskoro trebati posebna prostorija za diplome, pehare i medalje. Zadnji uspjeh su ostvarili prošlog vikenda u Virovitici na 6. ekipnom natjecanju iz matematike "Rokovi matematičari". Josip Mohler, Ivan Protrka, Ivan Manović i Luka Matijević osvojili su prvo mjesto u gimnazijskoj kategoriji "Beta" dok je ženska ekipa (Ivana Šarić, Lucija Sabljić, Ružica Radoš, Ana Kerepčić) zauzela četvrto mjesto.

Osim njih natjecali su se i učenici tehničkih škola u kategoriji GAMA i strukovnih u kategoriji DELTA. Ove godine na natjecanju su sudjelovale 43 ekipe iz Virovitice, Bjelovara i Požege. Natjecanje je održano u sklopu Tjedna darovitih učenika u sportskoj dvorani Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici. Požeške matematičare su u Viroviticu vodile profesorice Vanda Louč i Sanja Grabusin.

- U Virovitici su ostvarili odličan rezultat. Naši profesori matematike su ih vodili i pripremili. Pokazali su zavidno znanje i to nije slučajno jer s učenicima radimo u našem Centru izvrsnosti Dar-Mar. Tamo se ozbiljno radi na matematici i učenici se pripremaju. Mogu reći da već duži niz godina naši učenici postižu dosta dobre rezultate što se tiče svih vrsta matematičkih natjecanja, smotri i festivala. Pohvalio bih sve učenike i mentore koji sustavno rade na matematici - rekao nam je Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI