Slaven slomljen u Vidovcima, Kuzmica izbila na vrh

Detalj s utakmice Dinamo - Slaven
(FOTO: Anđelko Banović)

22.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 5882

Proljetni dio prvenstva 1. županijske nogometne lige započeo je pravim potresom na vrhu tablice. U derbijima 12. kola uvjerljivo su slavili domaćini - Dinamo je u Vidovcima slomio jesenskog prvaka iz Gradca, a BSK Buk je rasturio Veličane. Situaciju su iskoristili Kuzmičani koji su minimalnom pobjedom u Trenkovu izbili na 1. mjesto.

Dinamo - Slaven 3:0

Igrači Dinama iz Vidovaca i Dervišage slavili su protiv Slavena iz Gradca s 3:0 zahvaljujući pogotcima Dominika Solde, Josipa Ciglara i juniorskog prvotimca Luke Mikića koji je bio strijelac i u jučerašnjem susretu juniora.





- To je bila prava prvenstvena utakmica, dostojna derbija. Drago mi je da su se moji dečki dobro pripremili i sve su napravili onako kako smo se dogovorili. Kada ovako uvjerljivom pobjedom skinete prvaka s vrha tablice, onda znate da je pobjeda zaslužena. Čestitam svim svojim igračima, a ovu pobjedu posvećujemo našem suigraču Ivanu Paunu koji danas, zbog teške ozljede u pripremnoj utakmici, nije mogao biti s nama - rekao nam je Krešo Poleti, trener Dinama.



Ivan Brekalo, tajnik Nogometnog kluba Slaven iz Gradca čestitao je domaćinima: - Protivnik je bio življi, spremniji i zasluženo je pobijedio.



Sloga - Tim osvježenje 0:1

Poraz Slavena u Vidovcima omogućio je ekipi Tim osvježenja iz Kuzmice da minimalnom pobjedom od 0:1 u Trenkovu preuzme vodeću poziciju na ljestvici. Trener domaće Sloge čestitao je gostima na pobjedi: - Utakmica je bila borbena i ravnopravna. Oni su nam zabili taj gol već na samom početku, a kasnije nisu imali nekih prilika, ali mi nismo uspjeli to stići - rekao je Bernard Raguž.

Lipa - Mladost 0:2

U Staroj Lipi je najveći problem igračima obje momčadi stvarao loš teren. Golovima Matea Janjića i Josipa Maloveca gosti iz Pavlovaca na kraju su slavili s 0:2.

- Utakmica je bila dosta rastrgana prvenstveno zbog lošeg terena na kojemu zbog nedavnih kiša mjestimično nije ni bilo trave. Bilo je borbeno i korektno. Imali smo mi svoje prilike, ali imali su ih i gosti. Na kraju, bili su bolji za ta dva gola. Nama su nedostajala tri ključna igrača zbog kartona i ozljeda, pokazalo se da ih nismo mogli adekvatno zamijeniti - komentirao je Dario Marčetić, tajnik Nogometnog kluba Lipa.

- Teren je bio izuzetno loš. Koliko mi je drago zbog osvojenih bodova, toliko mi je žao zbog golmana koji se teško ozlijedio te je završio u bolnici. To nam je već četvrti igrač koji se teško ozlijedio. Bojim se što će biti do kraja prvenstva - rekao nam je Dražen Marjanović, trener Mladosti iz Pavlovaca.

Kutjevo - Croatia 0:0

Susret Kutjeva i mihaljevačke Croatije odigran je ipak u Vetovu zbog radova na kutjevačkom terenu. Na kraju je završio bez golova, ali Kutjevčani žale za propuštenim bodovima.

- Mi smo imali inicijativu tijekom skoro cijele utakmice i nekoliko propuštenih stopostotnih prilika. Na samom kraju susreta imali su i oni dvije dobre prilike. Mislim da smo bili puno bolji i trebali smo pobijediti, ali nismo uspjeli zabiti - rekao je Stipo Martinović, trener Kutjeva.

- Nama je poništen po mojem mišljenju regularni gol, no nema veze. Imali su i oni dvije situacije, tako da je na kraju ovako najpravednije - rekao je Željko Mitrović, trener Croatije iz Mihaljevaca.

BSK Buk - Papuk 3:0

U vječnom derbiju između momčadi iz Buka i Velike, ovaj put slavili su Bučani i to uvjerljivom pobjedom s 3:0. Do izjave predstavnika momčadi iz Buka nismo mogli doći, ali trener veličke momčadi kaže da je susret bio izjednačen.





- Ekipe su bile podjednake, bila je to vrlo borbena i korektna utakmica. Mi svoje šanse nismo iskoristili, a oni svoje jesu i na kraju su zasluženo pobijedili - rekao nam je Draženko Kljajić.





Kaptol - Požega 1:1

Kaptol i Požega su danas podijelili bodove. Jedini gol za domaću momčad je zabio Dario Lončarević, a za goste Tomislav Zelenika. Budući da oba trenera tvrde da je baš njegova momčad trebala pobijediti, možemo samo pretpostaviti da je ovakav ishod možda najrealniji.

- Utakmica je bila jako dobra. Oni su na početku imali inicijativu, ali mi smo je kasnije preuzeli. Primili smo taj nesretni gol iz slobodnog udarca, kada se lopta odbila od našeg živog zida, ali tako je to, ne pobjeđuje uvijek bolji. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri - rekao nam je Zdenko Mazanik, trener Kaptola.

- Bila je to prava prvenstvena utakmica. Zadovoljni smo osvojenim bodom, ali i da smo pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Imali smo više prilika. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri - rekao je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

Tablica 1. ŽNL - 12. kolo

1. TIM OSVJEŽENJE (Kuzmica)...25 (25:17)
2. DINAMO (Vidovci)...........24 (26:11)
3. SLAVEN (Gradac)............23 (16:14)
4. KAPTOL.....................21 (20:8)
5. BSK BUK....................20 (25:17)
6. SLOGA (Trenkovo)...........18 (15:12)
7. PAPUK (Velika).............15 (16:15)
8. MLADOST (Pavlovci).........15 (21:24)
9. KUTJEVO....................14 (14:23)
10. POŽEGA....................13 (15:20)
11. CROATIA (Mihaljevci).......9 (7:20)
12. LIPA (Stara Lipa)..........5 (10:28)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI