¨Planinariti je zdravo, a tu je i dobro društvo¨

Matea i Luka polaznici su Male planinarske škole
(FOTO: Lidija Galić)

07.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3518

"HPD Sokolovac obilježio je danas Međunarodni dan planinara. Planinara pojedinca, istinskog ljubitelja prirode. Prilika je to našim sugrađanima da se učlane u naše društvo i pozivamo ih da krenu s nama u šetnje po našem predivnom slavonskom gorju. Još je Matko Peić govorio: Požežanin je ravničar, ali Požežanin je i gorštak. Jedna od glavnih zabava je planinarenje. Bilo bi dobro da mu se pridružiš", pozvao je Požežane Predrag Livak, predsjednik HPD Sokolovac.






Članarina je 100 kuna za zaposlene, 70 za umirovljenike i 50 za studente i nezaposlene, a prema Livakovim riječima u posljednje je vrijeme sve više onih koji se žele aktivno baviti planinarenjem.


Među njima je 20-ak polaznika planinarske škole te 20-ak učenika OŠ Julija Kempfa koji su ovih dana krenuli u Malu u planinarsku školu.





- Predstavnici iz HPD Sokolovac dolaze kod nas u školu i drže nam predavanja. Bit će ih ukupno četiri nakon čega ćemo ići na izlet - rekao nam je Luka Solina, učenik sedmog razreda Kempfove škole i polaznik Male planinarske škole. Nikad do sada nije planinario.

- Mislim da je to zdravo za tijelo i za psihičko zdravlje, a tu je i dobro društvo - dodao je.

Planinariti je odlučila i njegova školska kolegica Matea Nuić.

- Osim što je zdravo mislim da je zabavno. Kad je veliko društvo sve je zanimljivije. Nisam nikad prije planinarila, ali vjerujem da će biti zabavno - rekla je Matea.



U organizaciji HPD Sokolovac jučer je u požeškoj Gimnaziji otvorena izložba “Slavonijom zbrda-zdola”. Riječ je o fotografijama nastalim u 2014. godini u sklopu Digitalnog foto festivala koji organizira Slavonski planinarski savez. Požežani je mogu razgledati do 21. ožujka nakon čega putuje po Slavoniji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI