Postaju e-Škole: Osmaši će dobiti tablete

Nino Diklić, ravnatelj škole u Kaptolu
(FOTO: OŠ Vilima Korajca)

24.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4246

OŠ Vilima Korajca iz Kaptola i OŠ Vladimira Nazora iz Trenkova postaju e-Škole. Naime, na raspisanom natječaju CARNet-a za pilot projekt e-Škola od 720 prijavljenih škola 140 ih je imalo sve potrebne uvjete, a među njima i naše dvije škole.

- Od 2015 do 2017. u sklopu projekta "Razvoj sustava digitalne zrelosti škola"  škole će biti opremljene informatičkom opremom koja je potrebna za izvođenje nastave po novom sustavu uz korištenj modernih informatičkih tehnologija. Osim e-dnevnika koji zamjenjuje dosadašnje klasične dnevnike projekt e-Škole obuhvaća i edukaciju učitelja za korištenje digitalnih materijala za nastavu, s posebnim naglaskom na nastavu fizike, matematike, biologije i kemije. Učitelji tih predmeta napisali su program kako bi mogli koristiti suvremenu informatičku tehnologiju u nastavi i učiniti je zanimljivijom učenicima današnje generacije - pojasnio nam je Nino Diklić, ravnatelj OŠ Vilima Korajca iz Kaptola.

Dodaje da će škola dobiti i opremu za jednu ili više učionica koje će u cijelosti imati najmoderniju tehnologiju za održavanje nastave i webinara, tj. seminara na daljinu s mogućnošću aktivnog sudjelovanja svih sudionika u razgovoru. Pomoć pri kandidiranju dobili su i od Županije.


- Županija je poslala pismo namjere u kojem podržava naš projekt, a uskoro će se potpisati i ugovor kojim se obvezuje osigurati održavanje informatičke opreme potrebne za njegovu provedbu. Vrijednost opreme je velika jer osim osiguravanja tehničkih mogućnosti za izvođenje nastavnog procesa on osigurava školama prijenosna računala  za sve učitelje u školi, kojih je 35, te za učenike osmih razreda tablet računala koja će koristiti u nastavi, zatim opremanje jedne do četiri učionice cjelokupnom informatičkom opremom, te još niz pogodnosti što već  po broju računala ukazuje da se radi o velikoj financijskoj vrijednosti - dodao je Diklić.


- Od jeseni, odnosno od nove školske godine, OŠ „Vladimir Nazor“ Trenkovo postaje e-Škola i na to smo vrlo ponosni. Školski tim sastavljen od učitelja i stručne službe napisali su program te poslali na CARNet-ov natječaj. Prema objavljenim rezultatima, od ukupno 720 škola koje su se prijavile na natječaj, naša škola je smještena na visoko šesto mjesto što znači da ćemo već od rujna 2015. godine biti uključeni u pilot projekt e- Škola, Razvoj sustava digitalne zrelosti škole. Naime, 20 najbolje plasiranih škola krenut će s projektom već od jeseni, a u ostalih 130 škola ovaj će projekt biti realiziran tijekom 2016. i 2017. godine. Ovim projektom naša će škola iskoristiti novac iz EU fonda te preko CARNet-a dobiti najsuvremeniju informatičku opremu. Valja naglasiti da se radi o opremi koja ima veliku materijalnu vrijednost i koju si sami ne bismo mogli priuštiti u skoroj budućnosti – rekao nam je ravnatelj trenkovačke škole Josip Prološčić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI