¨Željela sam nešto više, ovo mi je profesionalna nadogradnja¨

Ivana Pranjić s obitelji
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13342

Uz obitelji i prijatelje, danas je 192-oje diplomanata Veleučilišta u Požegi proslavilo promociju i bacilo četvrtaste kapice visoko u zrak. Od šest stručnih i specijalističkih stručnih studija najviše je bilo studenata upravnog studija i računovodstva, njih 43, odnosno 44. Ukupno 30 studenata je završio trgovinski smjer, 28 prehrambenu tehnologiju, 23 vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, a 24 specijalistički diplomski studij trgovinsko poslovanje.



Požežanka Ivana je diplomirala trogodišnji studije računovodstva i nada se kako će joj to pomoći kod zaposlenja. Koprivničanka Nikolina je završila prehrambenu tehnologiju, a želja joj je jednog dana predavati stručne predmete. Brođanka Ružica ima najbolji prosjek ocjena među studentima smjera vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, nastavlja studirati ekološku poljoprivredu u Zagrebu, a u Požegu se jednostavno zaljubila. Svima im je ovo nezaboravno iskustvo.


- Bila sam redovna studentica, ali sam se prebacila na izvanredni studij jer mi je bilo jednostavnije, povremeno sam radila kako je bilo posla. Imam 35 godina i malo kasnije sam počela studirati. Želim uspjeti i biti nešto više. Prije toga sam završila Ekonomsku školu i ovo mi je profesionalna nadogradnja. Nadam se da će mi se tako povećati šanse za zaposlenje. Trenutno ne radim, ali gledam već da odradim negdje pripravnički staž. Ove tri godine mi jako puno znače, a upoznala sam i puno novih prijatelja - ispričala nam je Požežanka Ivana Pranjić.




- Na početku mi je sve bilo novo i nisam znala gdje je što, ali s vremenom sam se naviknula. Ovo je dobar mali gradić. Mislim da će mi studij pomoći da nađem posao jer dolazim iz grada koji ima jaku prehrambenu industriju, ali želja mi je i dalje se obrazovati, odnosno predavati stručne predmete. Zato planiram završiti pedagoški smjer u Čakovcu. Profesori na VUP-u su inače vrlo dobri, sve objasne i puno pomažu. Kad smo zapeli ili nešto nismo znali, uvijek smo im se mogli obratiti za pomoć. Stekla sam tu i puno prijatelja s kojma sam ostala u kontaktu preko Facebooka. Tko zna, možda se opet vidimo u Požegi - kaže Nikolina Husnjak, studentica iz Koprivnice.



- Imala sam najbolji prosjek na smjeru, 4.0. Nije bilo teško dati ispite u roku. Iskreno sam slučajno završila na ovom smjeru, imala sam potpuno druge planove i najmanje sam mogla zamisliti da ću upravo ovdje upisati preddiplomski studij. Bilo mi je predobro. Kako sam u Zagrebu upisala ekološku poljoprivredu, tek sada vidim što sam ovdje ostavila, od profesora do načina predavanja, dragih kolega i prijatelja. Oduševljena sam, profesori su takvi da ih uvijek možeš nazvati i poslati im poruku, uvijek su pri ruci. Nastavljam studij, nisam upisala baš vinogradarstvo, ali ova iskustva će mi dobro doći. Stvarno mi je bilo super. Požega mi je u prekrasnom sjećanju i ja je volim - kaže na kraju Brođanka Ružica Grgić.

FOTO Pogledajte galeriju s promocije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI