Da se ne zaboravi: Požeška HVIDRA izdala brošuru za osmaše

Gradonačelnik Vedran Neferović i predsjednik požeške HVIDR-e Tomo Vrhovac
(FOTO: Pozega.hr)

19.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4797

Udruga HVIDRA Požega je u svojim prostorijama predstavila "Kratku zavičajnu povjesnicu Domovinskog rata u Požeštini", brošuru namijenjenu učenicima osmašima koji prvi put u predmetu povijesti uče o Domovinskom ratu. U 20-ak stranica su obuhvaćena ratna zbivanja u Požeštini, a urednik je umirovljeni bojnik Mario Kalan Dio. Brošura je financirana od Ministarstva branitelja i Grada Požege u sklopu projekta "Slavonski heroji – da se istina nikad ne zaboravi", objavljeno je na stranicama Grada Požege.

- Valja napomenuti da je brošura tiskana u 900 primjeraka, s obzirom da smo dobili podatke da je na području Požeško-slavonske županije upisano ukupno 847 polaznika osmih razreda osnovne škole - rekao je Tomo Vrhovac, predsjednik požeške Hvidre i koordinator projekta.

- Izuzetno mi je drago da je inicijativa za ovom povjesnicom došla od pripadnika braniteljskih udruga, konkretnije od HVIDR-e. Vjerujem da je ovo hrabar projekt koji je s njihove strane doista hvalevrijedan. Nakon prvog izdanja i pregleda događanja, možda će se pojaviti i neke nove ideje pa se još može doraditi i izdati u digitalnom obliku, a uz kritični sud branitelja može se i nastaviti u idućim godinama, da sudionici Domovinskog rata iz svoga kuta izdvoje ono što smatraju najbitnijim i tako približe mladima važnost toga vremena – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI