Grad poziva poduzetnike: Pokrenite posao u Poduzetničkom inkubatoru

FOTO: Lidija Galić

KONAČNO I U POŽEGI

Grad poziva poduzetnike: Pokrenite posao u Poduzetničkom inkubatoru

17.02.2015. | Lidija Galić PREGLEDA: 5702

I dok su neki drugi gradovi u našoj županiji svoje Poduzetničke inkubatore već odavno popunili, Požega je tek na početku.

- Grad Požega Poduzetnički inkubator planira realizirati u ovoj godini. Stoga ćemo uputiti javni poziv potencijalnim korisnicima i svima koji su zainteresirani uz želju da konačno u Požegi imamo inkubator što se u drugim gradovima u županiji pokazalo jako dobrim. Time ćemo omogućiti poticanje poduzetništva i nova zapošljavanja. Osim mjera koje su usvojene na Gradskom vijeću, ovo je konkretan potez kojim Grad potiče razvoj poduzetništva - najavio je izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Požegi gradonačelnik Vedran Neferović.

- Drugi gradovi u RH već odavno imaju poduzetničke inkubatore, važne za poticanje domaćih i stranih investicija te rješavanje ključnog problema grada Požege, a to su nezaposleni. U završnoj smo fazi izrade dokumentacije za inkubator, a natječaje za povlačenje novca očekujemo već ove godine - rekao je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.


U inkubatoru će se poduzetnici moći zadržati najviše pet godina.
- Najam prostora u inkubatoru u početku će biti besplatan ili u simboličnom iznosu. S godinama će se naknada povećavati, a nakon pet godina poduzetnik će moći ostati u inkubatoru, ali po tržišnoj cijeni - pojasnio je Šostar.

Održavat će se i edukativne radionice za poduzetnike i nezaposlene, a naglasak će biti na ekologiji, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.
- Cilj je razviti različite programe poticanja i subvencioniranja poduzetnika, pomoći novim tvrtkama koje se tek razvijaju, a planiramo i izradu sektorskih studija iz različitih grana proizvođačke industrije kako bi vidjeli gdje se sada nalazimo i koje su mogućnosti ulaganja u budućnosti - dodao je Marko Šostar.

Inkubator će biti smješten u Industrijskoj zoni i protezat će se na oko dvije tisuće četvornih metara. U sklopu njega će biti uredski prostori, hale za proizvodnju, konferencijske, informatičke i edukacijske dvorane. Ukupna vrijednost investicije je oko 15 milijuna kuna, a u Gradu računaju da će novac namaknuti iz EU fondova po dosadašnjem modelu gdje EU osigurava 85 posto sredstava, a ostatak jedinica lokalne samouprave.

Iz Grada pozivaju stoga poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike te sve koji imaju određene poduzetničke planove da se jave na natječaj kako bi se vidjelo koliko su zainteresirani za inkubator te o kojim je djelatnostima riječ. Natječaj nije obvezujući, a dostupan je na internetskim stranicama Grada Požege te u Uredu za EU integracije. Javni poziv otvoren je do 30. ožujka.

Tagovi: poduzetnički inkubator, poduzetništvo, marko šostar, vedran neferović

48 SATI NA 034PORTALU

.

Svi željni adrenalina i dobre zabave, nemojte zaobići Adrenalinski park Duboka

.

Počela 1. ŽNL - Papuk svladao Mladost

.

Vruće i sparno s mogućim grmljavinskim nevremenom

.

Nestao župnik iz Slavonskog Broda

.

NADBISKUP UPOZORAVA: ‘Izbjeglice dolaze pokoriti Europu i Papa to zna, ali mora šutjeti!’

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Brzi krediti * 2.000€ do 500.000€

Financijska potpora za pojedince 2% kamata

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Odzvonilo je masovnom pravdanju izostanaka iz škole

.

Darko Radić se dirljivim pismom oprostio od NK Požege: ʺOdlazim uzdignute glave!ʺ

.

Veliki koncert Nede Ukraden i proslava 5. rođendana Platinuma 23.8.2019.

.

Grad Kutjevo mora ponoviti natječaje za izgradnju Dječjeg vrtića i sportskih terena zbog visokih cijena ponuđača

.

U Pakračkoj Poljani prometna nesreća, jedna osoba ozlijeđena

.

16. Natjecanje orača požeško slavonske županije u Alilovcima

.

Kod Kutjeva slijetanje motocikla, dvije osobe ozlijeđene

.

U nedjelju na Kalvariji biciklistička utrka za Slavonsku ligu

.

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima

.

Pronađeno četvero maloljetnika- Katarina, Andrijana, Jovo i Zlatko

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom