Mještani u strahu: Tko truje pse i mačke u Gornjim Vrhovcima?

Jedan od otrovanih pasa pronađenih u Gornjim Vrhovcima
(FOTO: Udruga Sirius)

17.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6326

Udruga za zaštitu životinja Sirius nam je poslala stravične prizore iz Gornjih Vrhovaca, potpapučkog sela sa svega pet stanovnika u sastavu općine Velika. U prosincu su dobili dojavu da se tamo nalazi čopor odbačenih pasa. U dogovoru s mještanima, kojima su dostavljali hranu, pokušavali su spasiti jednu po jednu životinju. Spašen je samo labrador Simba koji je udomljen. Pri obilasku preostalih životinja nalaze nekoliko leševa dok ostale životinje nedostaju. Izgledno je kako je riječ o trovanju.

- Ostalo je još pet pasa i deset mačaka. Danas smo došli u redovni obilazak, ali pasa nije bilo, a nedostajale su i četiri mačke. Pronašli smo tri uginula psa. Na njima nema ozljeda. Jedan od ljudi koji je davao hranu životinjama kaže da je u nedjelju, 8. veljače u sedam sati ujutro čuo da je stao u blizini njegove kuće automobil. Pronašao je plavu kutiju od sladoleda i u njoj meso i kosti prelivene nečim crvenim. Posumnjao je da se radi o otrovu. Pokupio je ostatke i nažalost spalio - prepričava nam Gordana Malbašić, predsjednica Siriusa.




Psi su ugibali jedan po jedan u periodu od pet dana. Jedini preživjeli pas je u prosincu ranjen s dva hitca pa hramlje što mu je spasilo život jer nije mogao doći do bačene otrovane hrane.




- Budući da se selo nalazi pod Papukom, tamo je još uvijek veliki snijeg. Dva psa nismo pronašli, a ova tri su pronađena u krugu 300 metara. Mačke nismo pronašli, a poznato je da se one zavuku na osamu kad ugibaju. Pozvali smo policiju koja je obavila očevid, a jednog uginulog psa šaljemo ujutro u Zagreb na obdukciju. Nažalost, pretrage su veoma skupe i poslati sva tri psa je za našu udrugu nemoguća misija. Policija intenzivno traga za počiniteljem. Pet stanovnika u ovom sablasnom selu u strahu je i za vlastiti život. Molimo svu moguću pomoć, od korisnih informacija o počinitelju do prikupljanja sredstava kako bi se platili troškovi obdukcije i toksikoloških pretraga što će iznositi oko 7.500 kuna. Udruga će poduzeti sve da se krivci pronađu i da njihovo kažnjavanje bude opomena svim monstrumima - apelira predsjednica Siriusa.



Ako imate korisne informacije ili želite pomoći Udruzi Sirius, možete ih kontaktirati na broj telefona 092/298-6384 ili na njihovoj Facebook stranici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI