NASLOVNAPOŽEGADRUŠTVOARHIV
Požega povukla 150.000 eura iz EU za projekt osoba s invaliditetom

FOTO: Lidija Galić

OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD

Požega povukla 150.000 eura iz EU za projekt osoba s invaliditetom

16.02.2015. | Aleksandar Grlić PREGLEDA: 6500

"Ugovor je na stolu, trebamo ga samo potpisati. Riječ je o projektu Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom vrijednosti oko 150.000 eura, a u cijelosti ga financira Europska unija", rekao nam je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege o projektu kojim će se zaposliti tri rehabilitatora, opremiti zgrada Udruge Mi i osposobljavati osobe s invaliditetom za tržište rada.

Projekt kojem je nositelj Grad Požega, a partneri su Udruga Mi, Centar za rehabilitaciju Zagreb i Razvojna agencija Požeško-slavonske županije, najveći je ove vrste do sada.

- Cilj je zapravo pomoći članovima Udruge Mi i svim osobama s invaliditetom s područja Požege. U Udruzi Mi zaposlit će se tri rehabilitatora za djecu s posebnim potrebama. S druge strane, organizirat će se niz edukacija i radionica kojima bi se ta djeca pokušala što više uključiti u društvo. Izrađivat će razne proizvode koje će prodavati i tako osiguravati održivost udruge. Udruga ima već dva postojeća objekta, jedan je praktično neiskorišten i mi ga kroz ovaj projekt opremamo u 100-postotnom iznosu. Provedba bi trebala krenuti početkom ožujka, a aktivnosti će se provoditi tijekom 16 mjeseci. Istakao bih kako imamo izvrsnu suradnju s Udrugom Mi i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - nastavlja pročelnik Šostar.


U Udruzi Mi su presretni, preko milijun kuna će znatno poboljšati život naših sugrađana s invaliditetom, posebno djece i nezaposlenih.

- Vrlo smo zadovoljni što smo partneri u tako velikom projektu Grada Požege. Sudjelovali smo u većem broju projekata, ali nikad ni približno ovako velikom. Posebno sam zadovoljan što stavljamo u funkciju drugu zgradu. To nam je bio jedan od glavnih ciljeva otkako sam predsjednik udruge. Projektom ćemo staviti u funkciju oko 250 četvornih metara, uredit ćemo urede, dnevni boravak, prostor s opremom za rehabilitaciju. Uključit ćemo dio naših članova, ali i dio drugih osoba s invaliditetom a područja Požeštine - izjavio je Slavko Đeker, predsjednik Udruge Mi.

- Projekt je zamišljen tako da osobe s invaliditetom kroz radionice stječu kompetentnost, kreativnost i afirmiraju se. Krenut ćemo s većom grupom koja će se kasnije smanjivati, a cilj je da se određeni broj ljudi osposobi i bude konkurentan na tržištu rada. Projekt bi dao svoj puni doprinos kad bi barem jedna osoba, daj Bože i više njih, konkurirala na tržištu rada i zaposlila se - pojasnio je Đeker.

Tagovi: grad požega, marko šostar, udruga mi, projekt, osobe s invaliditetom

48 SATI NA 034PORTALU

.

Svi željni adrenalina i dobre zabave, nemojte zaobići Adrenalinski park Duboka

.

Počela 1. ŽNL - Papuk svladao Mladost

.

Vruće i sparno s mogućim grmljavinskim nevremenom

.

Nestao župnik iz Slavonskog Broda

.

NADBISKUP UPOZORAVA: ‘Izbjeglice dolaze pokoriti Europu i Papa to zna, ali mora šutjeti!’

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Brzi krediti * 2.000€ do 500.000€

Financijska potpora za pojedince 2% kamata

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Odzvonilo je masovnom pravdanju izostanaka iz škole

.

Darko Radić se dirljivim pismom oprostio od NK Požege: ʺOdlazim uzdignute glave!ʺ

.

Veliki koncert Nede Ukraden i proslava 5. rođendana Platinuma 23.8.2019.

.

Grad Kutjevo mora ponoviti natječaje za izgradnju Dječjeg vrtića i sportskih terena zbog visokih cijena ponuđača

.

U Pakračkoj Poljani prometna nesreća, jedna osoba ozlijeđena

.

16. Natjecanje orača požeško slavonske županije u Alilovcima

.

Kod Kutjeva slijetanje motocikla, dvije osobe ozlijeđene

.

U nedjelju na Kalvariji biciklistička utrka za Slavonsku ligu

.

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima

.

Pronađeno četvero maloljetnika- Katarina, Andrijana, Jovo i Zlatko

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom