Požega povukla 150.000 eura iz EU za projekt osoba s invaliditetom

Neferović i Šostar
(FOTO: Lidija Galić)

16.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8355

"Ugovor je na stolu, trebamo ga samo potpisati. Riječ je o projektu Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom vrijednosti oko 150.000 eura, a u cijelosti ga financira Europska unija", rekao nam je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege o projektu kojim će se zaposliti tri rehabilitatora, opremiti zgrada Udruge Mi i osposobljavati osobe s invaliditetom za tržište rada.

Projekt kojem je nositelj Grad Požega, a partneri su Udruga Mi, Centar za rehabilitaciju Zagreb i Razvojna agencija Požeško-slavonske županije, najveći je ove vrste do sada.

- Cilj je zapravo pomoći članovima Udruge Mi i svim osobama s invaliditetom s područja Požege. U Udruzi Mi zaposlit će se tri rehabilitatora za djecu s posebnim potrebama. S druge strane, organizirat će se niz edukacija i radionica kojima bi se ta djeca pokušala što više uključiti u društvo. Izrađivat će razne proizvode koje će prodavati i tako osiguravati održivost udruge. Udruga ima već dva postojeća objekta, jedan je praktično neiskorišten i mi ga kroz ovaj projekt opremamo u 100-postotnom iznosu. Provedba bi trebala krenuti početkom ožujka, a aktivnosti će se provoditi tijekom 16 mjeseci. Istakao bih kako imamo izvrsnu suradnju s Udrugom Mi i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - nastavlja pročelnik Šostar.


U Udruzi Mi su presretni, preko milijun kuna će znatno poboljšati život naših sugrađana s invaliditetom, posebno djece i nezaposlenih.


- Vrlo smo zadovoljni što smo partneri u tako velikom projektu Grada Požege. Sudjelovali smo u većem broju projekata, ali nikad ni približno ovako velikom. Posebno sam zadovoljan što stavljamo u funkciju drugu zgradu. To nam je bio jedan od glavnih ciljeva otkako sam predsjednik udruge. Projektom ćemo staviti u funkciju oko 250 četvornih metara, uredit ćemo urede, dnevni boravak, prostor s opremom za rehabilitaciju. Uključit ćemo dio naših članova, ali i dio drugih osoba s invaliditetom a područja Požeštine - izjavio je Slavko Đeker, predsjednik Udruge Mi.

- Projekt je zamišljen tako da osobe s invaliditetom kroz radionice stječu kompetentnost, kreativnost i afirmiraju se. Krenut ćemo s većom grupom koja će se kasnije smanjivati, a cilj je da se određeni broj ljudi osposobi i bude konkurentan na tržištu rada. Projekt bi dao svoj puni doprinos kad bi barem jedna osoba, daj Bože i više njih, konkurirala na tržištu rada i zaposlila se - pojasnio je Đeker.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI