Na noge se digla cijela Požeština: Prikupljeno 52.000 kn za Anamarijino liječenje u Švicarskoj

Anamarija Bešlić
(FOTO: Iz priv. kol. obitelji Bešlić)

16.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11654

Sredinom ožujka trogodišnja Anamarija Bešlić iz Golobrdaca odlazi u Švicarsku na liječenje. Hrabroj djevojčici tamošnji će liječnici zračenjem pokušati otkloniti zloćudni tumor na mozgu s kojim se bori od proljeća 2014. godine. Prije samo dva mjeseca odlazak u Švicarsku činio se nemogućim jer troškovi odlaska i smještaja roditelja dosežu gotovo 90 tisuća kuna. U akciju prikupljanja novca od prosinca su se prošle godine uključili mnogi. Veliku su humanitarnu zabavu "Iz ljubavi prema Anamariji" organizirali Anamarijini sumještani i NK Parasan.

- Prodano je gotovo tri tisuće ulaznica čija je cijena bila deset kuna. Prodavale su se u cijeloj Požeštini, a bilo je onih koji su kupili po deset i više ulaznica odjednom. Pomogli su i brojni drugi koji su nam osigurali tombole kojih je prodano gotovo 900 komada, također po deset kuna. Uz prihod od prodanog pića za Anamarijino liječenje je prikupljeno oko 52 tisuće kuna. Cijelo se selo angažiralo kako bi humanitarna zabava uspjela i kako bi prikupili što više novca za Anamarijino liječenje – rekao nam je Tomica Margeta, predsjednik NK Parasan.

- Teško je bilo što reći u ovako teškoj situaciji. Anamarija je otputovala u Zagreb na kemoterapije. Sredinom ožujka odlazimo u Švicarsku. Novca je sad dovoljno, a sve što ostane dat ćemo za liječenje nekog drugog djeteta jer nažalost puno je djece koja trebaju liječenje u inozemstvu. U švicarskoj Anamariju očekuje ciljano zračenje i liječnici tvrde da je uspješnost vrlo velika. Strah nas je jedino da se bolest nakon par godina ne pojavi na nekom drugom mjestu, ali optimistični smo, nema nam druge, moramo se boriti – rekao nam je Anamarijin tata Tomislav. Na kraju je ponovno zahvalio svima koji su njihovoj trogodišnjoj djevojčici dali novu priliku za život.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI