¨Ljubaf¨ je bila pun pogodak: Teatar Kerekesh izazvao eksplozije smijeha

Predstava "Ljubaf" u Gradskom kazalištu Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

15.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11585

Odlazak u kazalište na Valentinovo za većinu Požežana je bio pun pogodak. Predstava "Ljubaf" Teatra Kerekesh morala se jučer održati čak dva puta, a da je bilo i treće predstave sigurno bi i ona bila rasprodana. Ana Begić Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan i Ljubomir Kerekeš su isprovocirali toliko gromoglasnog smijeha da se zdrav čovjek vraćao gluh iz kazališta.

- Po pitanju kazališta i mog benda Požega mi je stvarno draga, tu imamo već svoju publiku. Danas se dogodilo nešto čarobno. Sama činjenica da su rasprodane dvije predstave, znači da je ljudima bez obzira na to što je Valentinovo stalo do ljubavi, druženja i do dobre komedije. Pred nama je da ih još jednom nasmijemo. Drago nam je što smo ih zabavili i što su bili sretni. Dosad smo predstavu igrali nekih 35 puta i gdje god igramo, dolazi do dobrih reakcija. Drago nam je da je tekst koliko je god na kajkavskom dijalektu, razumljiv apsolutno svima, svake sekunde se reagira i gušt nam je igrati, opustiti se i zaboraviti na sve drugo u tih sat i pol - ispričao nam je glumac Jan Kerekeš između predstava.




Predstavu je vrlo vješto napisao sam Ljubomir Kerekeš. Priču o mužu umornom od života raspetom između konstantne paljbe uvreda koje mu dobacuju žena Đurđica i punica Štefica, koja trusi litru žeste na dan, dodatno komplicira homoseksualac Ivek napaljen na njega i susjed Đura opsjednut Šteficom. Unatoč zagorskom govoru, prepreke nije bilo, Kerekeši su i ovaj put probili četvrti zid koji dijeli publiku i glumce.




- Uvijek me raduje Požega, ne družimo se prečesto, ali imamo kontinuitet i uvijek nam je lijepo, veseli smo. Publika me tu oduvijek oduševi, na tom sam im zahvalan od srca i u ime cijele ekipe. Kao Kerekeš teatar se uvijek trudimo, prioritet i jedini zadatak nam je dobro nasmijati i zabaviti ljude ne prodavajući gluposti pod glumu ili pod sam sadržaj. Naprosto kroz domenu građanske komedije ljudima dajemo prepoznatljiv materijal zamotan u kazališni celofan - rekao je autor predstave Ljubomir Kerekeš koji uz to glumi Đuru.

FOTO Više fotografija s predstave "Ljubaf" pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI