Maskirat će se više od 800 djece iz požeških škola; tema je Hrvatska

Konferencija za novinare
(FOTO: Lidija Galić)

11.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4171

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege ove će godine po prvi puta biti održan zajednički maskenbal učenika osnovnih škola i vrtića s područja grada.

- 17. veljače u pješačkoj ćemo zoni imati mali program nakon čega odlazimo u sportsku dvoranu Grabrik.Povorka će biti od 10 do 11 sati nakon čega će u Grabriku učenici nižih razreda imati scenske nastupe i prikazivati razredne maske. Pripreme traju već mjesecima i sudjelovat će oko 880 djece sa svojim učiteljima. Od 17 sati u organizaciji OŠ Antuna Kanižlića pridružit će im se i učenici viših razreda - najavila je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

- Drago mi je što naša škola već treću godinu sudjeluje u ovom projektu i što će ove godine sve biti objedinjeno. Posebno sam forsirala priču s učenicima viših razreda jer naša djeca rado prihvaćaju sve tradicionalne vrijednosti, a nekako smo ih zapustili zbog mlađih. Prve je godine tema bila školska lektira, lani su to bile zemlje Europske unije, a ove je godine tema Hrvatska i nastojimo da to bude edukativno - rekla je ravnateljica Kanižlićeve škole.


- U našoj škol pripreme već traju danima. Naši učenici pripremaju maske u skladu s temom pa će tu biti slavonskih svatova, kravata, zaštićenih biljki Republike Hrvatske, naše mora, nogometna reprezentacija i sve ostalo po čemu je naša domovina poznata - predstavila je svoje učenike ravnateljica OŠ Dobriše Cesarića Zvjezdana Krip.


I Kempfova škola priprema se za zajednički maskenbal.

- teme su neiscrpne i iz naše škole sudjeluje 13 razrednih odjela, a vidjet ćete vinovu lozu, more, Slavoniju, pčelice, vlak u snijegu, navijačice, nezaobilazne nogometaše, bitku na Sokolovcu, itd.- rekla je Kornelija Sabljak, ravnateljica OŠ Julija Kempfa.

- Moram priznati da mi je drago što je ovaj projekt na kulturnoj i edukacijskoj razini. I naši se učenici pripremaju sa svojim učiteljima, a održane su i radionice s roditeljima gdje su izrađivane tematske maske. O kojim je maskama riječ najbolje je da ljudi dođu i sami pogledaju - pozvao je Želimir Žuljević, ravnatelj katoličke osnovne škole.

Ravnateljica Kanižlićeve škole Marija Samardžija istaknula je na kraju da su maškare dio katoličkog miljea u mnogim europskim zemljama.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI