Web pakračkog muzeja hakiran već danima, a nitko nije primijetio

Stranice Muzeja Grada Pakraca
(FOTO: Screenshot)

04.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3809

"Ma nisu hakirane nego radimo nove stranice, to je stara stranica, uglavnom nešto se dogodilo. Nije hakirana iako je bila hakirana dvaput prošle godine. Ovo je čisto pitanje zastarjele tehnologije, radimo drugi sistem", odgovara nam na telefonski upit Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca o tome zašto su službene internet stranice pakračkog muzeja pune natpisa "Pwned by Ner0".

Nakon što je uvjeravamo da je ipak riječ o tipičnom hakerskom potpisu, ravnateljica zove osobu zaduženu za održavanje stranice i javlja nam se s potpuno drugačijim odgovorom. Ipak su hakirani i to treći put u godinu dana.

- Pa uglavnom, izgleda da je stranica hakirana. Zvala sam kolegu koji je održava, on kaže isto što i vi, da se vjerojatno radi o tome. Iskreno natpis "Pwned by Ner0" smo primijetili prije nekoliko dana. Raspravljamo o novoj stranici koju planiramo uskoro pustiti u rad i nisam previše obraćala pažnju pa sam mislila da se jednostavno radi o kvaru. Mislim da ove stranice nećemo ni popravljati, već ćemo jednostavno pričekati nove. Nadam da će osim ljepšeg izgleda biti i sigurnije jer je već bilo problema s tom stranicom, a trebale bi biti puštene u funkciju svakako ovog proljeća. Iskreno ne znam zašto smo zanimljivi tim hakerima, to se događalo i prije. Uopće mi nije jasno kakve veze ima Muzej Grada Pakraca s hakerima. To mi je stvarno čudno i nevjerojatno - kaže začuđena ravnateljica Hihlik.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI