Pakrac otpisuje dugove, Pleternica nema dužnika, a ostali gradovi još nisu odlučili

Račun za plin
(FOTO: Aleksandar Grlić)

22.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5002

Grad Pakrac za sada je jedini grad s područja Požeško-slavonske županije koji se priključio Vladinom programu otpisa dugova građanima.

- Čim smo čuli za tu mjeru, odmah drugog dana smo odlučili pristupiti Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti. Ne znamo još o kolikom broju građana je riječ jer čekamo da FINA objavi njihov popis i po tome ćemo postupati. Kod nas ima puno socijalnih slučajeva, ali čekamo službeni dokument od FINE - rekao nam je pakrački gradonačelnik Davor Huška.

Od 2.500 domaćinstava na kutjevačkom području čak 1.100 ih nije uredno plaćalo komunalnu naknadu. U Kutjevu stoga ovih dana rade analizu dužnika kako bi donijeli odluku o otpisu dugova.


- To su sve dugovi do maksimalno tisuću kuna. Moramo vidjeti imovinsko stanje i primanja dužnika. Ima ljudi koji imaju mobitele i automobile, a tvrde da nemaju za komunalnu naknadu - kaže dogradonačelnik Kutjeva Ivica Malnar. Dodaje da analiza dužnika za komunalnu naknadu nije rađena unatrag šest godina.
- Napravili smo usklađenje i na sjednici gradskog vijeća, koja će biti u veljači, odlučit ćemo o tome kome ćemo otpisati dugove - ističe Malnar.


U Gradu Požegi još uvijek nisu donijeli odluku o tome hoće li pristupiti Sporazumu, a kako nam je rekao gradonačelnik Vedran Neferović upravo danas će odlučivati o tome.

Hoće li Lipik biti dio ove priče nismo uspjeli saznati jer je u trenutku našeg poziva tamošnji gradonačelnik Vinko Kasana bio na sastanku.

Sporazum o otpisu dugova građanima u Pleternici neće biti potpisan, a razlog je što nemaju takvih dužnika.
- Raspitivali smo se oko toga, ali s obzirom da  nemamo nijedno ovršno rješenje vezano uz dugove koje je Grad u mogućnosti otpisati, ne možemo se ni prijaviti - rekla nam je gradonačelnica Antonija Jozić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI