¨Nismo htjeli nikoga povrijediti, zahvalni smo svima koji su nam pomogli¨

Saša Rajković
(FOTO: Ankica Vinter)

20.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4085

U redakciju 034portala javili su se naši sugovornici iz članka o poplavljenim Lipičanima koji su se požalili na nedovoljnu pomoć u odnosu na veliku štetu koju su pretrpjeli u prošlogodišnjoj poplavi. Saša Rajković i Drago Klobučarević tvrde da je nespretno ispalo, da su neke njihove izjave izvučene iz konteksta te, radi točnije interpretacije, zatražili su da pojasne problem.

- Htjeli smo da se uputi pitanje Gradu Lipiku oko rasporeda dodijeljene pomoći za ublažavanje i otklanjanje posljedica elementarne nepogode po Odluci Vlade Republike Hrvatske. Gradu Lipiku je dodijeljena pomoć za štete nastale od poplave u svibnju 2014. godine u ukupnom iznosu od 287.283 kuna s tim da je od toga iznosa samo 23.452 kuna pripalo fizičkim osobama za štetu na stambenim i građevinskim objektima. Zanima nas zašto je Vlada donijela takvu odluku. Drugo pitanje je bilo u vezi isplate drugog dijela pomoći za poplavljene u svibnju od Hrvatskog Crvenog križa jer nam je pomoć isplaćena u prvom krugu s obzirom da smo ispunjavali sve uvjete - pojašnjavaju Rajković i Klobučarević te dodaju kako nije točna tvrdnja da nisu dobili "ni kune od prodanih fotografija" budući da je prikupljena novčana pomoć upućena za plaćanje školske kuhinje i putnih troškova srednjoškolaca stradalih u svibanjskoj poplavi.

- Ovim putem se ispričavamo svima koje smo nenamjerno povrijedili i doveli u neugodnu situaciju zato što se neki navodi, izvučeni iz konteksta, mogu pogrešno protumačiti. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u našoj nesreći - ustvrdili su naši sugovornici.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI