Tenkisti iz Domovinskog rata osnovali svoju udrugu

Udruga veterana tenkista iz Domovinskog rata
(FOTO: Pozega.hr)

19.01.2015. | Pozega.hr/M.N.
Pregleda: 5522

Tridesetak hrvatskih branitelja, nekadašnjih pripadnika oklopno mehaniziranih postrojbi, kraće rečeno tenkista, osnovali su svoju udrugu za Požeško-slavonsku županiju. Osnivačka izborna skupština održana je u društvenom domu u Seocima, na kojoj je za predsjednika izabran Jozo Zečević, za dopredsjednike Ilija Jukičić i Pavo Uložnik, za tajnika Tomislav Džalto i blagajnika Danko Egner. Osnovni ciljevi udruge su očuvanje digniteta Domovinskog rata, obilježavanje značajnih događaja iz tog razdoblja, skrb o ratnim stradalnicima, objavljeno je na službenim stranicama Grada Požege.

Osnivanje udruge pozdravila je Biljana Vrkašević, predsjednica Zajednice udruga oklopno-mehaniziranih postrojbi HV RH te najavila realizaciju projekta vojnog turizma u čemu mogu i požeški veterani naći svoje mjesto.

U ime veterana 63. bojne HV-a skup je pozdravio pukovnik Zlatko Bošković, predsjednik udruge veterana, a osnivanje udruge čestitao brigadir Željko Kalić, nekadašnji zapovjednik 123. brigade, sada na dužnosti savjetnika gradonačelnika. Članove novoosnovane udruge pozvao je da se sa svojim prijedlozima projekata uključe u rad udruga, mjesnih odbora i lokalne samouprave.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI