Kiša ih nije omela: Planinari iz cijele Slavonije pohodili Kapavac

Planinari na izletu na Kapavac
(FOTO: Aleksandar Grlić)

18.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4484

"Uvijek u planinu idem s pjesmom, ljepše mi je tako hodati", kaža Ana Andrić, raspjevana Bosanka iz Osijeka i jedna od 30-ak planinara koje ni kiša ni blato nisu spriječili da sudjeluju u izletu Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac na Kapavac, najviši vrh Požeške gore koji se nalazi na 618 metara nadmorske visine. Uz pjesmu su krenuli pjesmu na vrh i uz pjesmu su vratili vatrogasnog doma u Zakorenju gdje su ih domaćini is sekcije "Kapavac Zakorenje" tako dobro ugostili da se obavezno vraćaju. Gostima su podijelili i par posebnih priznanja. Jedno je dobila iskusna četveronožna GSS-ovka Lara koja je sa svojim kolegama iz GSS-ove stanice u Požegi brinula da izlet prođe sigurno, a drugo je dobila Ana koja je cijelo vrijeme ekipi podizala moral.

- Ja sam iz planinarskog društva Bršljan Jankovac iz Osijeka. Inače sam iz Starog Travnika u BiH. Sretna sam i priznanje "za pjevanje i podizanje raspoloženja u ekipi" mi jako puno znači. To su mi dali moji prijatelji. Ovdje sam prvi put, nisam nikad bila u Zakorenju i jako sam zadovoljna domaćinima tako da ću doći opet, prekrasno je. Stvarno su nas dobro ugostili. Bilo je zanimljivo planinariti. Iako je bilo kiše i blata, bilo je jako lijepo. Treba i to doživjeti, baš se lijepo osjećam, hvala od srca svim što su nas tako lijep primili - rekla je Ana Andrić, pa opet zapjevala.

- Bilo je 30-ak planinara iz PD Bršljan Jankovac i PD Zanatlije iz Osijeka, PD Krndije iz Našica, PD Klikuna iz Pleternice, i požeškog HPD Sokolovca-a. Išli smo po kišnom vremenu i po blatu po srednje zahtjevnoj stazi do Kapavca. Lijepo smo se proveli, išli smo oko dva sata prema gore, a nazad malo kraće. Domaćini su nas tu prelijepo dočekali s kompletnim menijem i bilo je super bez obzira na vrijeme. Kiša je sigurno poremetila izlet da ne dođe još ljudi, prošle godine nas je bilo preko 70. Nas kiša i blato ne mogu zaustaviti. Došli bi ovdje i da padaju sjekire. Šteta je propustiti dan, ostati u kući ili negdje u gradu po kafićima. Meni je ovo ipak draže, ne žalim što sam se zaprljao. Bilo nam je baš lijepo, bilo je i pjesme - ispričao nam je vodič, Požežanin Antun Petrović.


- Došao nam je i GSS, imali smo i svog psa koji je fantastičan, sluša da tako nešto nisam vidio, tako je i kujica Lara zaslužila priznanje. Imali smo i jednu gošću iz Osijeka koja nam je lijepo pjevala pa smo i njoj dali priznaje. Nadam se da će to dogodine biti puno brojnije. Sekcije Zakorenje je odradila lavovski posao, 90 posto toga su oni napravili. Velika zahvala Mateju Lončareviću i njegovom ocu Slavku i ljudima u DVD-a Zakorenje što su nam ustupili dom, sve pohvale za organizaciju - dodao je Petrović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI