U požaru na kući 14-člane obitelji izgorjela dječja soba (foto)

Gašenje požara u Seocima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

13.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11090

U obiteljskoj kući 14-člane obitelji Zumre i Milana Prispilovića u Seocima kraj Požege oko 16 sati je izbio požar. Na intervenciju su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požege, djelatnici policije i HEP-a. Požar je vrlo brzo lokaliziran i materijalna šteta nije velika, a nema ni povrijeđenih osoba, no za veliku obitelj koja živi u skromnim uvjetima ovo je ipak tragedija.

- Brzom intervencijom vatrogasci su uspjeli ukloniti ormar koji se zapalio uslijed najvjerojatnije neispravnog dimnjaka. Potrošili su 500 litara vode i lokalizirali požar - izjavio nam je Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Grada Požege.







- Krenula sam slagati rublje jer je bilo lijepo vrijeme. Samo sam osjetila smrad i ništa drugo. Kad sam pošla u sobu da djetetu odnesem bočicu s mlijekom, sin mi je došao i rekao: "Mama, plamen izlazi iz sobe". U tom trenutku nisam više znala što ću, počela sam se tresti od straha. Odmah smo nazvali vatrogasce i brzo su došli. Šteta nije velika, ali smo izbacili stvari u panici. Nismo uspjeli spasiti dječju sobu. Ne znam jesu li im knjige izgorjele. Imamo sveukupno 15-ero djece, a 12 ih živi kod kuće, ostali su punoljetni - kaže nam Zumra Prispilović.





- Ne znamo još kakva je šteta, ali vjerojatno će nam biti potrebno nešto namještaja, krevet na kat za 14-godišnjeg sina i 16-godišnju kćer čija je to bila soba, školski pribor i knjige za djecu. Kćeri koja ide u 6. razred je izgorjela odjeća, dobro bi nam došla boja za zidove, a sobu ćemo moći sami okrečiti - dodala je Zumra.



Ako neko želi pomoći obitelji Prispilović, može ih kontaktirati na broj telefona 098-916-7241 ili na adresi Seoci 98.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI