Uložili 400.000 kn u pakračku ambulantu: ¨Nitko neće zavaditi Požegu i Pakrac¨

Ulaganje u pakračku ambulantu Doma zdravlja
(FOTO: Ankica Vinter)

29.12.2014. | Ankica Vinter
Pregleda: 5091

"400 tisuća kuna ulažemo u naše objekte. Naravno, bez Županije to ne bi išlo. Uredili smo krov koji je bio u iznimno lošem stanju, jednostavno nismo više mogli čekati, počeo je prokišnjavati što su posljedice rata, nije do kraja bilo sanirano kako treba. Uz to pokazujemo jednu izvrsnu suradnju s Gradom Pakracom", rekao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije prilikom obilaska radova na krovištu pakračke ambulante.



- 350 tisuća kuna je uloženo u krovište i još 40 tisuća kuna je uloženo u infrastrukturu unutar zgrade, točnije u toplu vodu - pojašnjava Puljašić. - Na taj način smo uštedjeli znatnu količinu potrošnje plina i velike količine vode jer je ova zgrada predviđena da radi pomoću ove velike kotlovnice koje vidite tu u sustavu bolnice gdje smo mi pretprošle godine ispali iz sustava i nismo mogli svojom tehnologijom dovoljno ugrijati vodu pa smo izračunali da je jeftinije uložiti u novi sustav koji je daleko racionalniji i bolji.


Pakrački gradonačelnik Davor Huška istaknuo je dobre odnose koje županijski Dom zdravlja i sama Županija imaju prema Pakracu što, prema njegovim riječima, nije prije bio slučaj.




- Druga je priča sa našim bolnicama koje su, gotovo sve u Hrvatskoj, otišle u sanaciju i koje su oduzete nasilno županijama kao osnivačima gdje županije nemaju nikakve ovlasti. Imamo milijun problema i u komunikaciji i u zdravstvenoj zaštiti koja se pruža pacijentima, a da ne govorim o nekakvim investicijama i napretku tih ustanova i na području grada Pakraca, a koliko čujem od kolega i na području cijele Hrvatske. To je ono o čemu govorim zadnjih godinu dana, da sanacija zdravstvenih ustanova, njihovo političko oduzimanje županijama kao osnivačima nije polučila ni približno rezultate koji su najavljeni, a dokaz tome je Dom zdravlja Požeško-slavonske županije, naš Dom zdravlja koji odlično funkcionira pod indirektnim upravljanjem Požeško-slavonke županije kao osnivača – ustvrdio je Huška dodavši kako su građani Pakraca zadovoljni vrhunskom uslugom koju dobivaju u Domu zdravlja.



Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević se prisjetio ratnih vremena.

- Današnji dan asocira na uspomene, na vremena prije 23 godine kada smo zajednički osobađali ovaj prostor. Danas smo se poklonili žrtvi prijatelja koji su dali svoje žrtve na ovim prostorima – rekao je Tomašević čestitavši potom ravnateljima županijskih zdravstvenih ustanova i gradonačelniku Pakraca: - Kada udružimo snage, zajednički želimo, onda nitko ne može zavaditi Pakrac i Požegu, a to neki žele. Ovo je županija Požeško-slavonska, i Pakrac i Lipik i Požega i Pleternica i Kutjevo i sve ostale općine jednako i zajednički dišemo u zajedničkom interesu hrvatskih ljudi koji žele dobro ovim prostorima, koji žele živjeti u našoj županiji. Zato ću i činiti u budućnosti baš sve da tim stanovnicima, a ovdje govorimo o pacijentima, omogućimo bolju, kvalitetniju i bržu uslugu za njihovu osobnu dobrobit – ističe Tomašević koji se potom ponovno nadovezao na Huškine riječi, ustvrdivši kako je sanacija bolnice zapravo "silovanje demokracije", a pakračka bolnica je pritom "ubijena".



Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županija je poklonilo Pakracu vozilo u službu kućne njege, zamijenjen je auto koji je gotovo punoljetan za jedan koji je iznimno dobrom stanju. Vozilo je pruzela patronažna sestra Marijeta Nemet, a ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije vjeruje da će Pakrac sljedeće godine dobiti još jedno vozilo.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI