Dio Požege pretvorit će se u gradilište: Gradit će nove kružne tokove

Mjesto budućeg kružnog toka
(FOTO: Aleksandar Grlić)

28.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9962

Hrvatske cesta dobile su prošlog tjedna lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju požeške dionice državne ceste D-38. Prema idejnom projektu, izrađenom od strane splitske tvrtke Geoprojekt, rekonstruirat će se nešto više od 3 kilometra Cerničke, Frankopanske i Zrinske ulice te ulice Kralja Krešimira i Kralja Zvonimira, a u projekt su uključeni i dijelovi Osječke ulice i Ulice Pavla Radića. Nekoliko križanja će biti prerađeno u kružne tokove. Uz cestu će se rekonstruirati vodovod, plinovod i elektroenergetska mreža te sustav odvodnje oborinskih i kanalizacijskih voda.

Prema Rješenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode, izdanom nešto ranije ove godine, riječ je o dionici od 3,66 kilometara. Na glavnim križanjima su predviđeni rotori, a uklonit će se i dva objekta kako bi se mogao napraviti kružni tok na križanju Frankopanske i Ulice Pavla Radića.

- Dužina dionice koja se planira obnoviti je 3,66 kilometara, a definirana je Prostornim planom Požeško-slavonske županije, Prostornim Planom uređenja Grada Požege i Generalnim urbanističkim planom Grada Požege. Zahvatom se planira obnova kolnika, popravak geometrije ceste, uređenje odvodnje, a sve sa svrhom podizanja kvalitete prometne usluge i sigurnosti sudionika u prometu. Projektom planirana širina voznog traka iznosi 3,25 metara, a širina rubnog traka 0,3 metra. S obje strane se predviđa uređenje postojećih površina i to koristeći zaštitne zelene pojase, biciklističke staze i nogostupe. Na glavnim križanjima predviđeni su kružni tokovi s hortikulturno uređenim unutarnjim dijelovima. Na križanju Frankopanske ulice i Ulice Pavla Radića predviđeno je uklanjanje dva poslovno-stambena objekta kako bi se mogao izvesti rotor - stoji u priloženom elaboratu zaštite okoliša.


Zbog blagdana i vikenda od nadležnih institucija nismo mogli doznati kad je planiran početak radova, rokove izvršenja te ostale relevantne informacije pa ćemo ih objaviti kada dobijemo odgovore. Jedno je sigurno - u skoroj budućnosti Požega će postati veliko gradilište.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI