¨Prije smo se još snalazili, ali više ne ide. Djeci ne možemo priuštiti ni minimum¨

Obitelj Mašek
(FOTO: Anđelko Banović)

26.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 18371

"Suprug i ja smo nezaposleni. Uskoro ću roditi četvrto dijete, dvoje školujem i jedno je nezaposleno. Nas, zasad šestero, živi od 1.700 kuna obiteljske mirovine njegove mame i 300 kuna dječjeg doplatka. Što da vam još kažem?", požalila nam se Ana Mašek iz Sulkovaca pokraj Pleternice na sve težu situaciju koja ju je primorala da potraži pomoć.

Obitelj Mašek se prije nekako snalazila i nadničarenjem nadopunjavala kućni budžet. Sada više ne mogu plaćati ni režije, sretni su jer žive na selu pa se za hranu nekako snađu, sve ostalo im je dobrodošlo.

- Prije smo se nekako snalazili, išli u nadnice. Sada više ne ide, zadnje dvije godine nam je najgore. Prošle godine sam mislila potražiti pomoć, ali sam se "tješila" da ima većih obitelji kojima je gore od nas. Trpiš i šutiš, onda ti dođu ovakvi dani blagdana, kada ti je najteže. Imamo što za jesti jer hranimo životinje, ali svi računi su nam blokirani, ne znam ni koliko smo dužni za režijske troškove. "Krpaš", ne platiš tri rate struje pa onda platiš. Djeci ne mogu priuštiti minimum, sad sam "pokrpala" kolače i poklone za 300 kuna. To može izvesti samo mađioničar. Najbitnija nam je odjeća i obuća. Kćeri su stare 13, 18 i 20 godina. Dobit ćemo i bebu, doktor nam je rekao da će najvjerojatnije biti dečko. Kolica sam dobila od dobrih ljudi, ali će nam dobro doći dekice, pelene, bočice i ostale najosnovnije potrepštine. Dobrodošle su nam higijenske potrepštine, a najvažniji nam je školski pribor za Magdalenu. Skromni smo i samo to bi nam pomoglo. Trebala bi nam i novčana pomoć, ali kad bi nam dobri ljudi pomogli u stvarima to bi nam bilo dovoljno bez novca - apelira Ana.


Obitelj Mašek možete kontaktirati na telefon 034/622-255. Adresa na koju im možete odnijeti pomoć i malo uljepšati blagdane je Sulkovci 97. Osim toga Aninom suprugu Antunu je dobrodošao neki pomoćni posao.


- Suprug ima 46 godina i preko ljeta se nađe nadničarskog posla u selu, tako da skoro nikad nije kod kuće. Spreman je cijepati drva i raditi bilo kakav pomoćni posao. To inače radi po selu tako da bi nam to isto pomoglo - dodala je Ana Mašek.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI