¨Požeška kuća bit će iskustveni doživljaj za turiste¨

Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

19.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4593

Gotovo dva milijuna kuna bit će uloženo u uređenje Gradskog podruma u Požegi koji će od iduće godine postati centar za posjetitelje, odnosno mjesto gdje će gosti Požege dolaziti prije obilaska samog grada.

- Ono što današnji gost traži je doživljaj. Turističku ponudu temeljimo na povijesti i kulturi grada, vinu, čokoladi, gastronomiji i glazbi. Ponosni smo na manifestacije u našem gradu, a Požeška kuća bit će novi, iskustveni doživljaj u kojem će posjetitelji upoznati tradiciju i način života Požežana kroz razgledavanje, interakciju i radionice. Time želimo posjetiteljima omogućiti smisleni odnos s lokalnom zajednicom kako bi ponovno došao u naš grad – najavila je projekt "Požeška kuća" direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Projekt će biti realiziran u suradnji s Ministarstvom turizma, a radovi će se provoditi u tri faze. U prizemlju podruma bit će uredi Turističke zajednice te prijemna dvorana s pet točaka specifičnih za naš grad, a to su Fra Luka Ibrišimović, Barun Trenk, vino, čokolada i Požega danas. Tu je suvenirnica finih okusa, gdje bi se prodavali proizvodi specifični za određeno doba godine, te kušaonica.







- Tri su faze radova: izvođenje vanjskih radova, adaptacija i opremanje podruma te adaptacija i opremanje prizemlja, odnosno cijelog centra. Prva faza vrijedna je 660 tisuća kuna od kojih 500 tisuća daje Ministarstvo turizma, druga faza vrijedna je 628 tisuća kuna i treća 617 tisuća kuna – dodala je Podoljak dodajući da za početak očekuju dolazak domaćih turista s ciljem da Hrvatska upozna Požegu te stvori jedinstven identitet i intenziviraju turističke aktivnosti.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI