Grad potiče male poduzetnike: Za novozaposlenu osobu pomoć od 5.000 kn

Požeški dogradonačelnik Mario Pilon
(FOTO: Lidija Galić)

19.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5611

Za program poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva u 2015. godini Grad Požega osigurao je u proračunu 350 tisuća kuna.

- Korisnici sredstava su postojeća i nova mala trgovačka društva sa sjedištem na području Požege, neprofitne organizacije te obrtnici i slobodna zanimanja. Sredstva mogu koristiti poduzetnici koji će zaposliti osobe s područja Požege na neodređeno ili određeno vrijeme, najmanje 12 mjeseci, koje se nalaze na HZZ-u više od 30 dana – rekao je dogradonačelnik Mario Pilon, na konferenciji za novinare, predstavljajući program Grada za 2015. godinu.

Dodaje da se program provodi u dva pravca i to isplatom jednokratnog poticaja u iznosu od pet tisuća kuna po zaposlenoj osobi, odnosno u obliku 12 mjesečnih poticaja u iznosu od 20 posto mjesečne bruto plaće, najviše do tisuću kuna mjesečno.


- Programom su obuhvaćene i neprofitne organizacije koje rade na projektima Europske unije te ostvaruju pravo na poticaje pri zapošljavanju suradnika u visini od deset posto bruto plaće, najviše do tisuću kuna. Broj mjesečnih poticaja u tim će projektima biti dogovoren ugovorom i ne može ih biti više od 12.


Sredstva za početak obavljanja djelatnosti mogu koristiti i obrtnici koji će otvoriti nove obrte u 2015. godini u jednokratnom iznosu od pet tisuća kuna.

Uz zahtjeve za ostvarivanje poticaja bit će potrebno priložiti dokumentaciju, a definirani su i rokovi i obveze poduzetnika prema Gradu Požegi. Javni će poziv biti objavljen na internetskim stranicama i Službenom glasilu Grada Požege do 15. siječnja.

Podsjetimo, prijedlog poticanja zapošljavanja i malog poduzetništva u gradski je proračun ušao na inicijativu vijećnika Mire Rašića.

- U razgovoru s Mirom Rašićem njegov smo prijedlog usuglasili sa zakonskim aktima i došli do konačnom prijedloga. Na temelju Rašićeve inicijative nastao je prijedlog, ali i Grad je o tome već ranije razmišljao – rekao nam je dogradonačelnik Pilon.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI