¨Cijena vode u Požegi među najnižima je u Hrvatskoj¨

Ante Kolić, direktor "Tekije" d.o.o.
(FOTO: Lidija Galić)

16.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5250

Na svečanosti u požeškoj Glazbenoj školi "Tekija" d.o.o. obilježila je danas 50 godina postojanja.

- Vodoopskrba i odvodnja najznačajnije su djelatnosti tvrtke "Tekija". Intenzivnom obnovom sustava vodoopskrbe nakon Domovinskog rata danas imamo među najnižim cijenama vode u Hrvatskoj. U proteklih 20-ak godina u obnovu i modernizaciju crpilišta, vodosprema, cjevovoda i opreme uloženo je gotovo 100 milijuna kuna. Pitku vodu tako danas ima oko 92 posto stanovništva. U cilju osiguranja dodatnih količina pitke vode u tijeku su vodoistražni radovi na tri lokacije u Požeštini: Striježevici, Tisovcu i kod Alaginaca, dok se kao trajno rješenje opskrbe pitkom vodom nameće akumulacija Kamenska – rekao je direktor Tekije Ante Kolić.







Dodaje da su ukupne potrebe za pitkom vodom na području Požeštine do 2025. godine oko 300 litara u sekundi dok danas u sušnom razdoblju imamo jedva 200 litara u sekundi.

- Za bolju opskrbu pitkom vodom potrebno je osigurati oko 130 milijuna kuna što uključuje izgradnju i rekonstrukciju crpilišta, magistralnih cjevovoda i vodosprema te drugih objekata - istaknuo je Kolić.

Govoreći o odvodnji i pročišćavanje otpadnih voda istaknuo je da je na sustav odvodnje danas priključeno preko 95 posto stanovništva Požege, ali značajno manje na području Požeštine zbog čega se posljednjih godina pojačano radi na izgradnji sustava javne odvodnje u okolnim naseljima.





- Među značajnijim projektima u narednom periodu je izgradnja aglomeracija za područje Požege, Pleternice te Kutjeva i Velike za što je potrebno osigurati oko 330 milijuna kuna. Novac se planira povući iz EU fondova, državnog proračuna te jedinica lokalne samouprave – najavio je Kolić.

Na kraju je dodao da u narednom razdoblju Tekiju d.o.o. očekuje spajanje s pakračkim i lipičkim područjem u jedinstvenu tvrtku čime se očekuje kvalitetnije pružanje usluga i veća ekonomičnost poslovanja.

Zaslužnim djelatnicima Tekije uručene su zahvalnice za njihov doprinos tvrtki tijekom proteklih 50 godina.





















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI