Poziv vinarima i vinogradarima: ¨Novac postoji, potrebna je samo ideja¨

Vladimir Krauthaker
(FOTO: Vjeran Blašković)

08.12.2014. | Promo
Pregleda: 4050

Grad Kutjevo u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskom gospodarskom komorom, Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Kutjevačkim vinarima i Udrugom Croatica organizira predstavljanje dva nova natječaja iz Vinske omotnice koje je objavila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Riječ je o natječajima iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za period od 2014. do 2018.godine i to za mjere "Restrukturiranje i konverzija vinograda" i "Investicija u vinarije i marketing vina".

Programom je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske Vinske omotnice s ciljem povećanja konkurentnosti naših vinara.


- Prilika je to vinarima i vinogradarima s kutjevačkog područja da saznaju sve o samim programima, načinu podnošenja prijave, popunjavanju potrebnih obrazaca, dokumentaciji koju je potrebno prikupiti te dosadašnjim primjerima i najčešćim pogreškama podnositelja. Bit će to prilika za izravno postavljanje pitanja te dobivanje konkretnih odgovora - rekao nam je Vlado Krauthaker, predsjednik udruge "Graševina Croatica"


Dodaje da je riječ o podmjerama 4.1 i 4.2  putem kojih vinari i vinogradari mogu povući novac za kupovinu mehanizacije i priključaka pa čak i za sadnju vinograda. Minimalni iznos bespovratnih sredstava je tri tisuće eura, a najveći 1,5 milijuna eura.

Krauthaker ističe da su sredstva iz dosadašnjih natječaja i programa kutjevački vinari slabo koristili i samo nekoliko ih je povuklo sredstva iz IPA programa.

- Novac postoji, potrebno je samo imati ideju i sposobnost da se taj novac povuče - poručio je Krauthaker vinarima i vinogradarima  s kutjevačkog područja pozivajući ih na radionicu koja će biti održana u srijedu, 10. prosinca 2014. godine u kino sali Kutjevo, T. Badovinca 2.

Početak je u 11 sati , a programe će predstaviti, te na upite zainteresiranih odgovarati, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI