Učeničko vijeće odsad vode cure: Evo za što će se zalagati

Teodora Raguž
(FOTO: Aleksandar Grlić)

02.12.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6513

Predstavnici 19 škola s područja Požeško-slavonske županije su danas oformili novo Županijsko vijeće učenika osnovnih i srednjih škola. Kandidati su dobili svoje dvije minute da se predstave kolegama, a zatim je obavljeno glasanje. Nova predsjednica i predstavnica škola Požeško-slavonske županije u Nacionalnom vijeću je Teodora Raguž, učenica Gimnazije Požega. S 12 glasova pobijedila je u drugom krugu glasanja novu potpredsjednica Ružicu Maurus, učenicu Glazbene škole Požega, koja ih je dobila sedam.

Obje imaju plan. Teodora će se zalagati za uređenje sportskih dvorana i srednjoškolski servis u kojem bi srednjoškolci mogli zarađivati. Ružica će se pak zalagati za rasterećenje programa i poboljšavanje opremljenosti škola.

- Obećavam da ću na Nacionalnom vijeću pokušati što bolje predstaviti našu županiju. Čak ću pokušati održati neke nacionalne sjednice u našoj županiji. Nadam se da ću opravdati glasove. Prvenstveno ću se zalagati za uređenje sportskih dvorana jer dolazim iz Gimnazije Požega. Znam kakav je osjećaj kad nemate dvoranu, a nastavu tjelesnog odgoja izvodite u učionicama. S obzirom na to da već osam županija ima srednjoškolski servis, trebamo to realizirati i u našoj županiji. Moj prethodnik Luka Leopoldović je već postavio temelje i ja bih samo trebala nastaviti. Samo trebamo novac i to je gotova stvar ako ustrajemo - izjavila nam je nova predsjednica Teodora Raguž, učenica 3. E razreda jezične gimnazije.





- Pohađam drugi razred srednje glazbene škole. Prvenstveno ću se zalagati za što veći postotak ulaganja u obrazovanje i opremljenost školskih ustanova jer su neke jako loše opremljene. Zalagat ću se i za rasterećenje plana i programa srednjih škola, a možda i osnovnih. Još trebamo porazgovarati s ostalim kolegicama i kolegama, ali iz iskustva znam da je bar moja škola opterećena radom i rasporedom, priborom, knjigama i ostalim - rekla nam je Ružica Maurus, nova potpredsjednica vijeća.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI