¨Posjet ministra Lipiku bio je usputan, nismo očekivali novinare¨

Ministar Predrag Matić i gradonačelnik Vinko Kasana se vraćaju iz obilaska kojem je bio zabranjen pristup novinaru 034portala
(FOTO: Mario Barać)

01.12.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5245

Posjet Predraga Matića, ministra branitelja, koji je u petak boravio u Lipiku i neobična situacija u kojoj je novinaru 034portala bio onemogućen obilazak gradilišta Veteranskog centra, proteklog je vikenda bila jedna od glavnih tema među Lipičanima i Pakračanima.

Još istog dana smo poslali upit Ministarstvu branitelja u kojem smo zatražili odgovore na pitanja zašto su nam zabranili obilazak gradilišta, tko je izdao nalog i zašto uopće nismo bili obaviješteni od strane spomenutog ministarstva o posjetu ministra. Telefonski nas je jutros kontaktirala Nika Blažević, savjetnica u kabinetu ministra koja je zadužena za protokol i komunikaciju s novinarima.

- Posjet ministra Matića Lipiku 28. studenog je bio usputan jer je ministar u Osijeku bio na potpisivanju ugovora o ulaganju u izgradnju višestambene zgrade. Odlučeno je da u povratku navratimo u Lipik i da ministar obiđe gradilište i uvjeri se kako napreduju radovi. Upravo zbog toga ministarstvo nije pozivalo novinare niti smo očekivali da će novinari dočekati ministra u Lipiku. Dakle, novinari nisu bili planirani protokolom, a nije čak planirano niti davanje izjava ministra što je ipak učinjeno - odgovorila je Blažević.


Pojasnili smo joj da smo informaciju o dolasku ministra Matića u Lipik doznali dan prije njegovog posjeta, na sjednici Gradskog vijeća Lipika.


- Možemo prihvatiti da je u jednom dijelu to bio propust našeg ministarstva jer smo možda trebali ocijeniti da je dolazak ministra u Lipik, za jedan takav manji grad, ipak veliki događaj i da će interesirati ovdašnje stanovnike. Ipak, ministar će i dalje dolaziti u Lipik i sigurno će biti prilike da se temeljito porazgovara o projektu otvaranja prvog Veteranskog centra u Hrvatskoj - pojasnila je Blažević.

U dopisu smo upitali i moramo li zatražiti odobrenje kako bismo nazočili svečanom otvaranju 7. prosinca. - Neće biti potrebe jer ćemo mi poslati pozive novinarima za taj događaj - odgovorila je Blažević.

Dopis s istim pitanjima smo poslali i u zaštitarsku tvrtku "Pretorian" iz Daruvara čiji djelatnik nam je i onemogućio ulazak u dvorište hotela, ali nikakav odgovor nismo dobili.

Ovdašnji stanovnici sve više raspravljaju zašto je strogo zabranjeno ući u dvorište budućeg Veteranskog centra, ali i kako će u praksi funkcionirato Veteranski centar, odnosno kakav vid smještaja će pružati. Djelomično je na to pitanje u petak odgovorio i sam ministar nakon što je od strane novinara upitan hoće li Centar biti objekt trajnog ili privremenog smještaja, lječilišni centar ili socijalna ustanova.

- Bit će to miješano i tu će biti svega, u dogovoru s Gradom Lipikom, jer je ovo ogledni pilot projekt - odgovorio je ministar Matić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI