Zbog Baške i poslovnih prostora Gradu Požegi uvjetno mišljenje

Gradska kuća u požegi
(FOTO: Mario Nakić)

29.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 4448

Državna revizija dala je uvjetno mišljenje Gradu Požegi za 2013. godinu. Revizijom su obuhvaćeni financijski izvještaji i poslovanje. Razlozi za uvjetno mišljenje su nepravilnosti pri dodjeli gradskih poslovnih prostora i odmarališta u Baški, navodi se na internetskim stranicama Državnog ureda za reviziju.

- Dvjema političkim strankama su dodijeljeni poslovni prostori u rujnu i listopadu 2013. bez provedenog javnog natječaja. Mjesečna naknada za poslovni prostor površine 29,03 četvornih metara je bila ugovorena u iznosu 50 kuna uz troškove režija, za koji je zakup raskinut u listopadu 2013. Drugi poslovni prostor površine 37,87 četvorna metra je dodijeljen za mjesečnu zakupninu u iznosu 37,87 kuna, uz plaćanje troškova režija - navodi se u obrazloženju uz napomenu da se dodjela navedenih prostora trebala obaviti na temelju javnog natječaja.

Za drugi razlog, odmaralište u Baški, navodi se da ga je Grad još 2011. godine bez naknade dao na korištenje Košarkaškom klubu Požega, a da prije toga nije procijenio vrijednost zemljišta i objekta te to evidentirao u poslovnim knjigama.


- Od Košarkaškog kluba, kojemu su prenesena prava upravljanja i korištenja, nisu zatražena izvješća o ulaganjima u objekt, što je bila ugovorna obveza, podaci o ljetovanju djece i umirovljenika te ugovori o podzakupu dijela odmarališta. Dokumentacija koja je dostavljena za kategorizaciju objekta kao dokaz o pravu korištenja poslovnog prostora, razlikuje se od dijela dokumentacije koja je u postupku revizije pribavljena od Grada - piše u obrazloženju.


Dodaje se da je Grad dao suglasnosti prema kojima Košarkaški klub može dati objekt na korištenje drugim pravnim ili fizičkim osobama, a nije utvrdio pod kojim uvjetima i na koji način će Košarkaški klub regulirati međusobna prava i obveze s korisnicima objekta.

- Isto tako Grad nije obvezao Košarkaški klub na izvješćivanje o poduzetim aktivnostima vezanim uz davanje objekta na korištenje, što je trebao u cilju utvrđivanja učinkovitosti raspolaganja objektom. Zbog navedenog, Grad nije upravljao objektom pažnjom dobrog gospodara - zaključak je nalaza Državne revizije provedene od travnja do listopada ove godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI