Troškovi su veći: ¨Rašićev izračun za klizalište nije potpun¨

Vedran Neferović
(FOTO: Mario Nakić)

29.11.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3840

Na naš upit da prokomentira jučerašnju konferenciju za medije oporbenog gradskog vijećnika Mire Rašića, koji predlaže da se gradski vijećnici i članovi nadzornih odbora gradskih tvrtki dva mjeseca odreknu naknade kako bi Grad mogao unajmiti klizalište, požeški gradonačelnik Vedran Neferović odgovorio nam je kako pozdravlja svaki prijedlog, ali ne može on, kao gradonačelnik, nikoga prisiliti da se odrekne propisane naknade.

- Model prema kojem bi se gradski vijećnici i članovi nadzornih odbora Tekije d.o.o. i Komunalca d.o.o. odrekli svojih naknada stvar je njihove dobre volje, a ne pitanje gradonačelnika - odgovorio je Neferović.

Također, gradonačelnik tvrdi da ni Rašićeva računica, po kojoj bi klizalište koštalo 170.000 kuna, nije u potpunosti točna.


- Izračun prihoda na bazi 60 dana korištenja, a koji je naveden od strane gradskog vijećnika, trebao je u prijedlogu potkrijepiti cijenom najma i planiranom trošku zaposlenika te trošku energenta. O ulaganju u ovakvu opremu Grad Požega će, nakon uvida u uštede koje se mogu postići na postojećim sportskim objektima koji će izvršiti Javna ustanova Sportski objekti, razmišljati o ulaganju u novu opremu kao što je klizalište - dodaje Neferović.


- Prvo klizalište otvoreno je 2008. godine i tada je grad Požega snosio sve troškove. Grad je platio najam 200 tisuća kuna, Tekija je angažirala zaposlenike i već je tada zaključeno kako troškovi ulaganja u realizaciju projekta ne mogu biti pokriveni sredstvima prikupljenim od prodaje ulaznica i najma klizaljki. Iz godine u godinu interes građana za klizalište kontinuirano je opadao dok je prošle godine tvrtka koja je do tada organizirala klizalište od istoga odustala zbog prevelike cijene troškova - ustvrdio je gradonačelnik.

U tvrtki koja je ranijih godina vodila klizalište u Požegi tvrde kako nema šanse da se od ulaznica i najma pokriju troškovi, no, kako su nam rekli, "tko želi, neka proba pa će vidjeti".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI