Krenuli uređivati razrušenu pravoslavnu crkvu u Kukunjevcu

Radovi na čišćenju crkve u Kukunjevcu
(FOTO: Mario Barać)

09.11.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5771

Pravoslavni vjernici parohije kukunjevačke i pakračke te njihovi susjedi i sumještani održali su akciju čišćenja hrama Prepodobne majke Paraskeve-Svete Petke u Kukunjevcu kod Lipika. Ova crkva podignuta je 1782. godine ne temeljima još starije crkve, a znatno je oštećena tijekom ratnih zbivanja 90-ih. Prvi put nakon 23 godine pokrenuto je pitanje čišćenja ostataka.



Prema riječima pakračkog paroha Đorđa Teodorovića, crkva se neće kompletno srušiti, a namjera je očistiti i urediti unutrašnjost kako bi se u njoj moglo bogoslužiti kada dozvoljavaju vremenske prilike, osobito o hramovoj slavi, sv. Petki 27. listopada.





- O obnovi je zasad teško govoriti, prvi korak je uređenje crkve, odnosno prilaz i unutrašnjost, a poslije ćemo vidjeti kakve će biti prilike i mogućnosti. Zahvaljujem se vjernicima i ljudima dobre volje koji su pomogli akciju čišćenja. Ona još nije završena i dalje ćemo je nastaviti, a posebnu zahvalnost upućujem gospodinu Franji Poletu iz Pakraca, koji je cijeli dan bagerom nesebično i dobrovoljno radio. Ovim putem pozivam vjernike i sve ljude dobre volje da pomognu akciju čišćenja i uređenja ove svetinje - rekao je paroh Teodorović.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI