Naši liječnici pokazuju sve veći interes za odlazak u inozemstvo

Predstavljanje HUBOL-a u Požegi
(FOTO: HUBOL)

30.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3869

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) predstavila se liječnicima Opće županijske bolnice Požega te ih pozvala da im se pridruže kako bi se zajedničkim snagama izborili za bolji položaj liječnika u Hrvatskoj. Udruga okuplja doktore medicine, postoji manje od godinu dana i zasad broji oko tisuću članova zaposlenih u bolnicama po cijeloj zemlji. Na predstavljanju udruge u požeškoj bolnici pokazan je velik interes s obzirom da je tribini prisustvovalo preko 50 požeških liječnika.

- Možemo biti zadovoljni odazivom liječnika u Požegi, ali i njihovim pitanjima i interesom. Zajedno se trudimo izboriti za reforme koje bi dovele do boljeg položaja liječnika. Situacija u Hrvatskoj nije dobra jer sve više liječnika odlazi u inozemstvo ili planira otići. Iz naše županije, dakle iz požeške i pakračke bolnice, zasad nije još nijedan liječnik otišao raditi u inozemstvo, ali ima onih koji prikupljaju potrebnu dokumentaciju sa željom da odu. To je zabrinjavajuće - rekao nam je dr. Ivan Vukoja, koordinator udruge za Požegu.

Dr. Trpimir Goluža, predsjednik HUBOL-a istaknuo je da su liječnici u Hrvatskoj većinom nezadovoljni jer se nad njima vrši pravno i protupravno nasilje te da zato raste interes za odlaskom u inozemstvo.


- Ovdje smo u Požegi pozvali naše kolege liječnike da nam se pridruže kako bismo zajedničkim nastupom ostvarili naše primarne ciljeve, a to je da budemo u službi pacijenata i zdravlja ljudi - rekao je Goluža.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI