ŽUC kreće u sanaciju opasnih klizišta kod Lipika i Pleternice

Odron na cesti Lipik - Novska
(FOTO: Mario Barać)

27.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3561

Županijska uprava za ceste raspisala je natječaj za sanaciju triju klizišta u okolici Pleternice i Lipika. Lipičko klizište se nalazi na lokalnoj cesti od Brezina prema Bujevcu. Pleternička klizišta se nalaze na cesti između Frkljevca i Zagrađa te između Dragovaca i Bilica (dionica Zagrađe- lovačka kuća).

Procijenjena vrijednost interventnih radova je 1.100.000 kuna bez PDV-a. Izvođači će biti poznati krajem idućeg mjeseca, a radovi bi trebali biti završeni ove godine uz povoljne vremenske prilike.

- Riječ je o interventnim radovima tako da je to u planu za ovu godinu ako bude lijepo vrijeme. Detektiramo probleme na našim cestama i obveza nam je olakšati prometovanje. Riječ je o sanaciji klizišta koja imaju tendenciju da prijeđu u nešto veće što ćemo ovom sanacijom spriječiti. Jedno klizište se nalazi na brijegu kod igrališta između Frkljevca i Zagrađa i ima tendencije koje smo pratili već dvije-tri godine. Struktura glinenog tla je loša i može se stvoriti i klizna površina kad ima puno kiše. Najizraženiji dio i najveći postotak radova, od 60 do 70 posto ćemo ipak izvesti na dionici Brezine - Bujavica kod Lipika - izjavio nam je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI