¨Želimo naučiti jezike da se kasnije možemo lakše zaposliti¨

Radionica francuskog jezika u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5183

U čitaonici Gradske knjižnice u Požegi jučer je održana radionica francuskog jezika na temu ljubavi i "Malog princa" Antoine de Saint-Exupéryja. Naši najmanji sugrađani su učili kako reći ljubav, volim te ili ruža na još jednom svjetskom jeziku. Uz to su se dobro zabavili izrađujući plakat i igrajući društvene igre. Od ovih malih kozmopolita bi se moglo puno naučiti. Podučavala ih je Ivana Škrabal, profesorica njemačkog i francuskog jezika u OŠ "Mladost" Jakšić.

- Nisam nikad učila francuski jezik, roditelji su me doveli. Najviše mi se svidjela izrada plakata o ljubavi i Malom princu. Ja sam na plakat lijepila srca. Danasa sam naučila reći "l`amour", "je t`aime", "la rose". Sve što smo radili bilo je vezano uz ljubav. U školi inače učim engleski i njemački jezik, a francuski mi je zanimljiv. Važno je znati jezike da se možemo zaposliti u budućnosti - ispričala nam Ramona Bilić iz Požege.




- Naučili smo svašta, htjela bih da imamo takav tečaj tijekom cijele godine i baš mi se sviđa ovdje. Doveli su me mama i tata. Ovo mi je prvi kontakt s francuskim jezikom i super mi je. Najviše mi se svidjelo kad smo igrali Memory s karticama i učili nove riječi. Voljela bih naučiti francuski jezik tako da ga mogu otići pričati u Francusku - ispričala nam je Margareta Jakobović koja ima tek šest godina.




- Djeca su dobro odreagirala, čak bolje nego što sam očekivala. Nadam se da će se francuski jezik sad malo proširiti ovim našim područjima budući da prevladavaju drugi strani jezici. Ravnateljica je samo nazvala da je u tijeku Mjesec hrvatske knjige i da je tema ljubav. Naravno, kada kažete francuski jezik prva asocijacija je ljubav - ispričala nam je Ivana Škrabal, voditeljica radionice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI