Kasana: Ako Rusi pokažu interes, razgovarat ćemo i o prodaji parka

Gradonačelnik Kasana i njegov zamjenik Slobodan Katunar
(FOTO: Mario Barać)

15.10.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4652

Nakon kupovine nekretnina Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik, neslužbeno doznajemo da su ruski investitori prilično zainteresirani i za kupovinu lipičkog parka. Gradonačelnik Vinko Kasana ističe da su ovi investitori pokazali ozbiljnost i da je Grad Lipik za ozbiljne investitore otvoren za sve razgovore koji su za dobrobit grada.

- O parku još nismo razgovarali, ali naravno da smo spremni na razgovore s investitorima za koje sada vidimo da su ozbiljni. Ni oni o tome nisu htjeli razgovarati dok ne realiziraju kupovinu nekretnina ZRC-a. Sada, kada su to i napravili, očekujemo konkretne prijedloge i pregovore - rekao je Kasana.




Potvrđena opravdanost stečaja ZRC-a


Prokomentirao je da je ova prodaja nekretnina ZRC-a dokaz da je Grad Lipik bio na pravom putu. - Unazad godinu dana je bilo i napada i otpora da ne treba pokretati stečaj, a ovime smo pokazali da smo bili u pravu. Stečaj je napravljen, riješili su se svi oni dugovi, napravili smo pravnu pretpostavku da se izdvoji hotel Lipa za Veteranski centar i da se stvore realni uvjeti za kupovinu ove tehnoliške cjeline. Pokazalo se da smo bili na pravom putu i da je to odrađeno. Stigao je i ozbiljan investitor koji je to i pokazao, bez puno priče.

Početak obnove u kasno proljeće 2015.

- U svakom slučaju, najbitniji korak je napravljen. Nadam se da će u roku 30 dana platiti i ostatak novca za kupovinu i da ćemo pokrenuti ozbiljne razgovore što se tiče same obnove. Sada slijedi usklađivanje dokumentacije jer je građevinska dozvola izdana 2000. godine. Njihov tim će vidjeti koliko se postojeća dokumentacija može iskoristiti i uskladiti sa zakonskim propisima, a početak obnove se očekuje u kasno proljeće sljedeće godine - poručio je Kasana.

Podsjećamo da je prije godinu dana Grad Lipik kupio lipički park od "Croatia osiguranja" za 670 tisuća kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI