Majer: Ovaj referendum nije bacanje novca

Daniel Majer podržao je referendum o autocestama
(FOTO: HSLS)

11.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4027

Pod geslom "Ne damo naše autoceste", u organizaciji sindikalnih središnjica i udruga, krenulo je prikupljanje potpisa za referendum o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju diljem Hrvatske, pa tako i u Požeško-slavonskoj županiji. Štandovi na kojima se prikupljaju potpisi nalaze se ispred zgrade Općinskog suda u Požegi i na Trgu Zrinskih i Frankopana u Pleternici.

Ovu inicijativu podupire Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS), a njezin požeško-slavonski predsjednik i županijski vijećnik Daniel Majer kako je pitanje davanja autocesta u koncesiju iznimno važno za svaku državu te bi o tome trebao odlučivati parlament s dvotrećinskom većinom.

- Ovaj referendum nije bacanje novca, jer se na njemu narodu daje mogućnost da se izjasni o tome trebamo li u izbornoj godini omogućiti Vladi prihod od 20-ak milijardi kuna, koji će se samo djelomično potrošiti za vraćanje dugova. Dakle, dugovi će ostati, ali prihoda više nećemo imati. Prihodi se procjenjuju na 80 milijardi kuna. Pozivam zato sve građane, bez obzira na političke stavove, da se dođu potpisati - rekao je Majer.


Prema informacijama iz GONG-a, potpisi će se prikupljati do 25. listopada.



Prikupljanje potpisa u Pleternici (A. Grlić)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI