Počinje Dječji tjedan u Požegi i Pleternici

05.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5184

Gradovi i općine - prijatelji djece u suradnji s Društvom "Naša djeca" organiziraju diljem Hrvatske sljedećeg tjedna, od 6. do 12. listopada, Dječji tjedan pun bogatog i zanimljivog sadržaja za najmlađe. U ovu su se akciju tradicionalno uključili i gradovi - prijatelji djece u Požeško-slavonskoj županiji, a to su Požega i Pleternica.

U Požegi je svečano otvorenje Dječjeg tjedna najavljeno za ponedjeljak u 10 sati u pješačkoj zoni ispred zgrade Općinskog suda. Uz moto "Ljubav djeci prije svega", nastupit će plesne radionice te djeca iz požeških vrtića i osnovnih škola. Tijekom cijelog tjedna organiziraju se plesne radionice (otvoreni sat hip-hopa u Plesnom studiju Marine Mihelčić u ponedjeljak u 20,30 sati, radionica za predškolce (Ilijana Lončar i udruga Ples i dijete) u vrtiću Cvjetna livada u utorak i četvrtak u 8,30 sati, otvoreni sati Plesne radionice Ilijane Lončar u utorak u 16,30), Gradska knjižnica i čitaonica je organizirala niz rasprava s kreativnom aktivnošću izrade plakata na temu "Poruka djece odraslima", Gradski muzej će u osnovnim školama predstaviti "Muzej u loncu", a Gradsko kazalište će u četvrtak imati Dan otvorenih vrata i u petak izložbu "Grad po mjeri djeteta". Dječji tjedan u Požegi zatvara se u subotu prijepodne, opet ispred zgrade suda, prigodnim plesnim programom.

Dječji tjedan u Pleternici otvara se u ponedjeljak u 9 sati ispred gradske kuće. Nastavlja se u utorak programom "Djeca u prometu" u vrtiću Tratinčica, poduzetničkom radionicom u OŠ fra Kaje Adžića te tribinom s gradonačelnicom. U srijedu je u 10 sati Open day u Kukuruznom labirintu u Viškovcima, a u četvrtak se nastavljaju radionice u školskoj dvorani. Za 16 sati najavljen je program "Čitaj mi" u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica. U petak je Dan otvorenih vrata OŠ fra Kaje Adžića uz sportske igre, a poslijepodne predavanje o rodnim stereotipima u prostoru Dnevnog boravka. U subotu je Sajam dječjih udruga ispred gradske kuće, a u nedjelju dječja sveta misa u Župnoj crkvi sv. Nikole.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI