Zainteresirani ulagači iz Hrvatske i inozemstva: ¨Sad im je prilika¨

Lipički bazeni dio su ZRC-a
(FOTO: Mario Barać)

26.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5456

Pred Općinskim sudom u Pakracu je za 10. listopada zakazana druga dražba za prodaju nekretnina Zdravstveno-rekreacijskog centra Lipik. Stečajni Upravitelj Milan Nakić nam je potvrdio da ima zainteresiranih za kupovinu.

- Iskazan je interes nekoliko potencijalnih kupaca iz Hrvatske, ali i inozemstva. Neki se već bili u razgledavanju, za neke očekujem da dođu. Ozbiljnost zainteresiranih će pokazati dražba. Onaj tko dođe na dražbu, taj je ozbiljan kupac i sada je bespredmetno nagađati koliko su zainteresirani ozbiljni kupci. Ne mogu i ne želim se igrati pogađanja tko će pristupiti dražbi i to ćemo saznati 10. listopada - rekao je Nakić.

Početna cijena 7,3 milijuna kuna


Utvrđena vrijednost nekretnine ZRC-a je 22 milijuna kuna, bez hotela "Lipa" koji je već prodan državi. Preostala imovina ZRC-a se na ovoj dražbi prodaje za trećinu početne procijenjene vrijednosti, odnosno za oko 7,3 milijuna kuna kolika je početna minimalna cijena. Nakić pojašnjava da, ukoliko ne bude konkretnih ponuda i ne prodaju se nekretnine na ovoj dražbi, obustavlja se ovršni postupak i tada se nekretnine prodaju u stečajnom postupku.


- Iz ove eventualne prodaje namiruju se razlučni vjerovnici. To su oni vjerovnici koji imaju pravo zaloga nad tim nekretninama, a uglavnom na svim tim nekretninama je Republika Hrvatska u prvom redu namirenja. Ukoliko se realizira ova prodaja, bit će podmiren i jedan dio potraživanja samih zaposlenika jer oko 10 posto iznosa, odnosno oko 700 tisuća kuna bi išlo u stečajnu masu za namirenje troškova postupka i tražbine vjerovnika prvog višeg isplatnog reda, a to su radnici.

Radnicima uskoro 3 minimalne plaće

- Iz iznosa koji očekujemo da Državna agencija uplati u stečajnu masu temeljem prodaje hotela "Lipa", radnicima ćemo uskoro isplatiti do tri minimalne plaće i svaki radnik bi trebao dobiti do 10 tisuća kuna u brutu. To su sredstva koja se isplaćuju na teret stečajnog postupka - pojašnjava Nakić.

Složio se da je 10. listopada važan datum za Lipik.

- Ovo je do sada najniža cijena u prodaji nekretnina ZRC-a i tko ih zaista namjerava kupiti, ovo mu je prilika. Naravno da će biti potrebna i velika ulaganja, ali tko to kupi sigurno nije bez novca, pokazat će da prepoznaje potencijal i mogućnost te da ima viziju i zna što želi - zaključuje stečajni upravitelj.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI